Balast za Salcburg: Morbideli na maksimumu

Posle savršenog vikenda u Monci i osvojenih 55 bodova, što je i najviše koliko se može steći za pol poziciju i dva trijumfa u trkama, „honda sivik“ Đanija Morbidelija će na dolazećoj, austrijskoj TCR rundi biti opterećena maksimalnim balastom od 30 kilograma.

Niko u Đanijevom Vestkoust rejsingu time nije bio iznenađen – uostalom, Morbideli je prvi čovek kojem je u TCR Internacionalnoj seriji pošlo za rukom da postigne sve navedeno tokom jednog trkačkog vikenda.

Đordi Žene u Monci možda nije vozio preagresivno ili isuviše upadljivo, ali je bio efikasan, i to u automobilu opterećenom najvećim balastom zahvaljujući rezultatu iz Portugala. Pilot „seat leona“ ekipe Kraft-Bambu Lukoil u Hramu brzine je zabeležio jedno četvrto i jedno drugo mesto, uknjižio 30 bodova, i po uspešnosti je drugi na italijanskoj TCR rundi. Zato mu ponovo sleduje hendikep težina, ovog puta od 20 kilograma.

24.05.2015 - Race 1, Andrea Belicchi (ITA) SEAT León, Target Competition
Još jedno skoro neprimetno postignuće: po broju osvojenih bodova u Monci, treće mesto zauzima Targetov Andrea Beliki, takođe vozač „seata“. Peto i treće mesto u trkama, plus poen sa kvalifikacija „vrede“ ukupno 26 poena, samim tim i 10 kilograma viška koje će Italijan imati na Salcburgringu.

Zanimljivo je da je taj kvalifikacioni bod presudio u dodeli 10 kg balasta. Bez njega, Beliki bi po poenima iz Italije bio poravnat sa Kamposovim Fernandom Monheom, čija je „astra“ bila na ivici da posle prvog podijuma zaradi i prvi težinski hendikep u sezoni.