Belgijski “audi” na pol-poziciji u klasi za 24 sata Dubaija

Divizija turing automobila (TCE), učesnika trke 24 sata Dubaija, imala je na raspolaganju 45 kvalifikacionih minuta da izbori što bolja startna mesta za maraton koji startuje u petak, u 15h po lokalnom vremenu.

U turing diviziji koja broji 20 automobila zastupljeni su modeli klasa TCR, A3, SP3 i Kup1. Apsolutno najbrži krug među njima izvezao je SP3 automobil (tu spadaju siluetna i vozija koja ne pripadaju drugim klasama), ali je najmasovnija i najbolja TCE bitka na Dubai autodromu vođena između 12 TCR posada.

Početni tempo diktirao je turing doajen, Vinsent Radermeker u #188 “audiju RS 3 LMS” sa DSG menjačem ekipe AC Motorsport. On se dugo zadržao na čelu TCR poretka, odakle ga je nakratko pomerio Janik Metler u švajcarskom “VW golfu” #112, takođe sa DSG transmisijom, koja inače važi za podesniju u endurans nastupima.

Radermeker je uzvratio čak 7 desetinki bržim krugom, zaustavio je štopericu na 2:09.571 i obezbedio je pol-poziciju u klasi, kao jedini TCR vozač kojem je za 5.390 metara piste bilo potrebno manje od 2 minuta i 10 sekundi. Belgijski trkač time je ponovio prošlogodišnji kvalifikacioni rezultat sa 24 sata Dubaija, kada je takođe izborio idealno startno mesto među TCR takmičarima.

Već pominjani švajcarski “golf” vlasnik je drugog vremena u klasi, dok je treći rezultat ostvarila finska posada u DSG “audiju” LMS/Bas Kuten rejsinga, u sastavu Anti Buri – Oli Kangas – Jari-Peka Laksonen (+1,148).

Četvrto vreme postigao je “audi” #138 sa sekvencijalnim menjačem, koji je za Dubai u svom prvom susretu sa TCR tehnikom prijavio slavni britanski Tim Dajnemiks (+1,531).

Peta pozicija u klasi pripala je jedinoj prisutnoj “hondi sivik tajp R” FK7, automobilu tima KCMG iz Hong Konga (+2,561).

Najsporija i dvanaesta u TCR klasi bila je posada Zenge motorsporta u DSG “kupri” #133, koja je za Radermekerom kasnila 7,252 sekunde.

Među najbržih apsolutno 10 automobila u turing diviziji, TCR tehnika zauzima pozicije od druge do devete.

Četrnaesto izdanje 24 sata Dubaija počinje u petak u tri po podne po lokalnom vremenu (podne po srednjoevropskom). GT i TCE automobili formiraće dve odvojene startne rešetke i startovaće s 10 sekundi razmaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × five =