Beliki je ’čovek trke’ u Salcburgu

Andrea Beliki proglašen je za „čoveka trke“ na Salcburgringu i time je nagrađen za dva solidna i stabilna takmičarska izdanja, koja su mu donela treće mesto u trci 1 i peto u trci 2.

Samo su nekadašnji endurans trkač, a sada vozač ekipe Target i njegov zemljak Đani Morbideli uspeli da zabeleže dva top-5 rezultata na austrijskoj rundi TCR Internacionalne serije.

Pored toga, Beliki je pokazao znatnu veštinu održavši auto pod kontrolom u trci 2. On se u krivini Nokštajn okliznuo na prosuto ulje, sleteo na šljunak, a zatim driftovao da bi se vratio na stazu. To ga je koštalo dve pozicije na cilju, ali ne i odustajanja. „Bio sam blizu Nikjera i nisam imao dobar pregled situacije, samo sam primetio da je deo staze nešto tamniji, a onda sam shvatio da je to ulje. Ipak, makar sam uspeo da povratim kontrolu nad autom i da završim trku“, opisao je vozač „seata“ svoju avanturu.

31.05.2015 - Race 1, Andrea Belicchi (ITA) SEAT León, Target Competition„Zadovoljan sam svojim vikendom jer sam izvezao dve dobre trke i dokazao da mogu da se borim za sam vrh. Najzadovoljniji sam time što sam, za razliku od nekoliko skorašnjih rundi, ponovo imao pravi tempo“, zaključio je Beliki, koji se u Monci žalio kako mu motor već neko vreme deluje ’umorno’ i kako agregatu nedostaju performanse.