Berger: S Aston Martinom niko više ne može da kaže da je DTM potpuno nemački, razmatra se i promena imena serije

DTM direktor Gerhard Berger kaže da dolazak Aston Martina dokazuje da DTM više ne može da se posmatra kao “previše nemačko” takmičenje.

Posle najave Mercedesa da napušta premijum turing seriju, Bergerova potraga za novim proizvođačima bila je fokusirana na evropske marke.

Rešenje je nađeno u Aston Martinu (iza kojeg stoji kombinacija HWA – R-Motorsport), ali je poznat i BMW stav da DTM time ne treba da se zadovolji, već da je za stabilnost serije potrebno još brendova.

“Fascinantna marka sa trkačkom tradicijom sada je deo DTM-a,” rekao je Berger o dolasku engleskog luksuznog premijum brenda.

“R-Motorsport tim je ekskluzivno licenciran od strane Aston Martina i on je otelovljenje DTM internacionalizacije. Niko više ne može da tvrdi da je DTM svenemačka serija.”

Berger je takođe rekao da će “snažnije internacionalne karakteristike” DTM-a biti jasnije od 2020. i ponovio da se razmatra promena imena serije.

Nova pravila Klase 1 za 2019. predstavljaju prvi korak, a šef Audi motorsporta Diter Gas željan je dalje internacionalizacije.

“Srednjeročno i dugoročno, veoma je teško postaviti i voditi šampionat toliko visokog kalibra kakav je DTM strogo u Nemačkoj,” kaže Gas. “Zato je dalja internacionalizacija veoma atraktivna i važna.”

“Učešće Aston Martina predstavlja važan prvi korak u tom pravcu.”

“Još jedan važan korak je promena DTM imena. Kad god je u skorije vreme trebalo privoleti druge proizvođače da se priključe DTM-u, iznova i iznova smo doživljavali da je D (označava Nemačku – prim.) u imenu DTM serije kamen spoticanja za internacionalne proizvođače.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve + 12 =