Bertilson slavio na Grobniku, Šainović posle odlaska u boks trku završio kao deseti

Druga trka Reno klio kupa vožena je na Grobniku, a u njoj je trijumfovao Erik Bertilson.

Šveđanin je startovao sa desete pozicije i sjajno odvezao trku.

Sandstrem je krenuo sa sedmog mesta i već posle dva kruga preuzeo lidersku poziciju od Valtera Nežića, i činilo se da će ponovo lako trijumfovati.

Na startu je veliku grešku napravio Pantila, ali se vratio u trku.

Srpski predstavnik u takmičenju Predrag Šainović, krenuo je sa drugog mesta i posle odličnog starta zadržao tu poziciju.

Problem sa smanjenom snagom motora bio je očigledan, pa su Šainovića ubrzo prošli Sandstrem i Terčić. Krug kasnije Srbin je vešto odolevao napadima Lošoncija, ali je Mađarov “klio” bio brži na pravcima, pa je “najbrži lekar među trkačima” izgubio i peto mesto.

Za to vreme iza Sandstrem je napravio razliku od tri sekunde, a žestoka borba vodila se između Bertilsona, Hatvanija, Terčića i Nežića. Bilans ove bitke bio je izletanje Nežića.

Na deset minuta do kraja, Šainović je otišao u boks.

Pred kraj sprinta, Sandstrem je imao tehničke poteškoće, pa je pao na treće mesto, a trku je poveo Bertilson, ispred Hatvanjija.

Bertilson je pored karirane zastave prošao kao pobednik, a Sandstrem je uspeo da se povrati i stigne do drugog stepenika podijuma ispred Lošoncija.

Bez podijuma je ostao Hatvanji, ispred Terčića i Primožiča. Pantila je kroz cilj prošao kao sedmi, osma je bila Jasmin Koloc, a deveti Sandi Jeram.

Šainović se vratio na stazu, ali je deseto mesto bilo sve što je mogao da izvuče iz trke.