Bilans prva četiri TCR meseca: “Hjundai” najuspešniji auto, “honda druga

U prva četiri meseca ove godine u TCR takmičenjima Hjundai i Honda su već osvojili svaki po jedan šampionat – južnokorejska marka trijumfovala je u TCR Malezija, a japanska u TCR Bliski Istok.

Najviše osvojenih trka ima Hjundai (15) sa dva modela, “i30 N” (11) i “veloster” (4). Poslednji model je do pobede „dovozio“ samo jedan vozač, Mejson Filipi u američkom TCR šampionatu.

Drugi proizvođač po broju pobeda je Honda (11), na trećem mestu je Audi (5) četvrti Kupra (3), a po jednu pobedu imaju Folksvagen, Lada, Pežo i Lynk&Co.

Među vozačima su dva prvaka ove godine već završenih TCR šampionata, Luka Engstler, koji je osvojio 5 od 6 trka TCR Malezija i Rene Minih, koji je pobedio na svih 6 trka TCR Bliski Istok.

Najuspešniji po broju pobeda u prvom kvartalu ukupno je Luka Engstler (6), Rene Minih (6) Mejson Filipi (4), Francisko Mora (2), Gabriele Tarkvini (2), Nestor Đirolami (2) . . . a među njima je i naš Milovan Vesnić sa jednom pobedom u TCR takmičenju Istočne Evrope.

U tabeli koja obuhvata samo rezultate postignute zaključno s mesecom aprilom dat je raspored pobeda automobilskih marki – proizvođača po šampionatima.

Napomena: pobede u šampionatu Beneluksa nisu sabrane u ukupan zbir pobeda jer su iste „preuzete“ iz trke TCR šampionata Evrope na Hungaroringu, koja se bodovala i za TCR Beneluks.
U maju startuju preostali TCR šampionati što će naravno izmeniti redosled ostvarenih pobeda proizvođača.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × two =