Bjerk i Dalgren voze za Polstar u Kataru, Volvo sa tri automobila napada WTCC 2017.

Photo Francois Flamand / DPPI.

Polstar cijan rejsing spreman je za još jedan sasvim novi izazov u svojoj povratničkoj WTCC sezoni.

Posle sjajnog rezultata Teda Bjerka u Šangaju, gde je postigao svoju i prvu WTCC pobedu Volvoa, ekipa dolazi u Katar, na poslednju rundu šampionata i jedinu u kalendaru koja se vozi noću.

“Osećam se baš moćno posle Šangaja, gde sam do vođstva i pobede stigao u poslednjem krugu, što je bilo neverovatno”, kaže Bjerk. “Naša prva sezona je nadmašila očekivanja, kako na trkačkim vikendima, tako i na testiranjima između njih, tako da jedva čekam nastavak prvenstva u Kataru, gde ćemo se trkati pod veštačkim osvetljenjem.”

Bjerku će se na Losailu pridružiti Robert Dalgren, koji je bio angažovan u Skandinavskom turing prvenstvu i razvojnom programu između WTCC trka. STCC sezonu završio je kao drugi u generalnom, a u “volvou S60” TC1 ove sezone je startovao dva puta, u Portugalu i Argentini.

“Pričinjava mi veliko zadovoljstvo što ću iskoristiti učešće u programu razvoja i pretočiti ga u delo trkajući se na sezonskom finalu. Jedva čekam da počne”, kratko je prokomentarisao STCC vicešampion.

EKBLOM Fredrik (swe) Volvo S60 team Volvo Polestar portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Test Vallelunga  March 2 to 3 - Photo Francois Flamand / DPPI
Photo Francois Flamand / DPPI

Polstar cijan rejsing je u prvoj sezoni TC1 WTCC programa postigao 22 plasmana u top 10, četiri puta su njegovi vozači bili u najboljih 5, uz dva najbrža kruga i jednu pobedu.

“Pauza posle poslednje trke dala nam je dragoceno vreme da nastavimo razvoj. Nadam se da ćemo nastaviti u formi sa prethodne trke u Kini i da ćemo sezonu završiti na najvišem nivou”, rekao je Aleksandar Murdževski, direktor sportskog odeljenja Polstara.

Šveđani su inače potvrdili da će u Svetskom turing prvenstvu 2017. imati tri automobila, ali još nisu otkrili identitet nijednog od vozača.