Bjerk: Greška me je koštala pol-pozicije

Ted Bjer i Polstar Cijan rejsing osvojili su najbolju startnu poziciju otkako su se vratili u WTCC.

Šveđanin će krenuti drugi u glavnoj trci, a za osvajačem pol-pozicije na Losailu zaostao je samo četiri stotinke.

“Start iz prvog reda je fenomenalan, ali sam istovremeno i srećan i nesrećan. Zadovoljan sam napretkom koji smo postigli, ali sam nezadovoljan zbog greške koju sam napravio u Q3 krugu. Bez te greške, nema sumnje da bih bio na pol-poziciji. Ali to je život, boriću se hrabro u trci”, rekao je Bjerk.

Njegov timski kolega Robert Dalgren bio je sprečen da napravi bolje vreme zbog prekida druge kvalifikacione sesije, pa je morao da se zadovolji osmim startnim mestom za glavnu trku. Ipak, to će značiti da će u uvodnoj trci krenuti iz drugog startnog reda, odnosno sa trećeg mesta.

WTCC Qatar

“Crvena zastava je istaknuta otprilike kad sam završavao svoj brzi krug, pa nam je to poremetilo strategiju sa gumama. Bez obzira na to, ja sam zadovoljan napretkom koji je ekipa izvela s automobilom od juče do danas i mislim da smo u odličnoj poziciji za trke”, rekao je Dalgren.

Šef sportskog odeljenja Polstara Aleksandar Murdževski takođe je izrazio zadovoljstvo postignutim.

“Srećni smo što se naš razvojni program tokom sezone isplaćuje i obećava dobro finale. Oba vozača i ekipa uradili su odličan posao tokom testova i nadamo se dvema uzbudljivim trkama večeras”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + 1 =