Bjerk: Nismo postigli rezultate kojima smo se nadali

Photo Francois Flamand / DPPI.

Vozači Polstar Cijan rejsinga pregurali su veoma težan vikend u Argentini, ali ga smatraju vitalnim za sakupljanje iskustva u prvoj WTCC godini tekuće Volvoove kampanje.

Sam raspored takmičarskog vikenda izbrisao je test sesiju iz programa, pa je za upoznavanje staze i traženje set-apa preostalo svega 60 minuta. Loše za tim koji na Termama nikad nije bio, još lošije ako se pojavi neka poteškoća. A i jedan i drugi vozač Polstara imali su tehničke probleme i nisu bili mogli da u punoj meri iskoriste subotnje treninge.

Ted Bjerk se posle kontakta u prvom krugu otvarajuće trke okrenuo i pao na poslednje mesto, ali je uspeo da pronađe način da se vrati u trku i završi je kao jedanaesti, samo desetinku iza poslednje pozicije koja bi mu donela bod.

“U prvoj trci smo imali dobre performanse. Ali, ako zaostajete u pogledu set-apa, a mi jesmo, to nije dovoljno u jednom svetskom šampionatu. U drugoj trci sam se namučio i nisam mogao da pretičem. Nismo postigli rezultate kojima smo se nadali, ali smo sakupili dragocene podatke koji će se pokazati kao veoma važni za trenutak kada između trka počnemo ozbiljno da tretiramo”, rekao je Bjerk, 14. na cilju glavne trke.

Photo Francois Flamand / DPPI.
Photo Francois Flamand / DPPI.

Robert Dalgren imao je dva borbena nastupa. U otvarajućoj se vratio u boks kako bi ispitao novi set-ap automobila, dok je u svom najbržem krugu u glavnoj bio samo šest desetinki sporiji od najboljeg. U kvalifikacijama je ta razlika iznosila preko dve sekunde.

“Naš cilj u trkama bio je da prikupimo podatke za sledeću godinu i da sustignemo najbolje, to smo i postigli i time sam zadovoljan. Jedva čekam trku u japanu”, kratko je prokomentarisao Dalgren, 16. u prvoj i drugoj vožnji

Iz navedenog proizlazi da je Polstar Cijan rejsing argentinske trke iskoristio za veliki test na otvorenom, ne obazirući se na rezultate. Tim je od početka sezone u aprilu daleko od svoje radionice u Geteborgu, pa nije mogao da testira između trka, u prvoj sezoni svog WTCC programa.

“Cela ekipa se dobro borila, ako se uzmu u obzir sve okolnosti u kojima se našla posle testa i kvalifikacija”, izjavio je Aleksandar Murdževski, šef sportskog odeljenja Polstara. “Vremena trkačkih krugova obojice vozača ohrabruju i to nam je iskustvo bitno za naredne trke.”