BMW kompletirao postavu za Fudži: Treći “M4 DTM” vozi Marko Vitman

Dvostruki bivši DTM šampion Marko Vitman voziće treći “BMW M4 DTM” na zajedničkoj Super GT/DTM “Trci snova” na Fudži spidveju od 22. do 24. novembra.

Imenovanjem 29-godišnjeg Bavarca za gostujuću rolu u Japanu, BMW M motorsport kompletirao je postavu za uzvratnu posetu Super GT seriji.

Preostala dva automobila marke iz Minhena tom prilikom će voziti ambasador brenda Alesandro Zanardi i lokalni junak Kamui Kobajaši,  a sastav svoje tročlane delegacije BMW opisuje kao “tim snova”

“Marko je DTM sezonu završio kao treći i sada on kompletira naš “tim snova” za “Trku snova”, izjavio je direktor BMW motorsporta Jens Markvart. “On je najuspešniji BMW DTM vozač poslednjih godina i otud je idealan ambasador za predstavljanje našeg DTM programa u Japanu.”

“Sada imamo moćnu postavu, sa Zanardijem, Kobajašijem i Markom. Odlazak u Japan je put u nepoznato i svima nama će biti avantura. Svejedno, BMW tim RBM je iskusna DTM postava koja zna sve o izazovima koje postavljaju trke u drugim zemljama. Za Fudži smo dobro pripremljeni i biće to fantastičan događak kome se svi zaista radujemo.”

Vitman je kazao: “Zanardi, koji mi je bio idol, Kobajaši i ja, činimo jak tim. Bivao sam ranije u Japanu, ali nikada na Fudžiju. Zemlja mi se dopada, trci se radujem i celom tom događaju, a Super GT seriji posebno. Već smo videli kakvu su sjajnu dobrodošlicu doživela tri japanska automobila na Hokenhajmringu. To pokazuje da je DTM zauzeo pravi smer za budućnost. Naravno, sve će to primarno biti predstava, ali kada se upale zelena svetla, želite da budete uspešni. Tako će i moj cilj biti borba u vrhu.”

Celokupna operativa na Fudžiju i servisiranje sva tri automobila povereni su BMW timu RBM. Ekipu vodi Belgijanac Bart Mampaj, ona se u DTM-u takmiči od 2012, kada su se Bavarci vratili u seriju. RBM je godinama bio uspešan u BMW fabričkom WTCC programu i s njim je Endi Priol osvojio sve tri svetske titule.

“Ime govori sve – to je “Trka snova” i tačno tako je doživljava i moj tim”, rekao je Mampaj. “Hvala BMW-u što nas je odabrao. S jedne strane, radi se o takmičenju sa Super GT timovima na njihovom terenu, ali reč je i o prošlosti. U Japanu smo bili uspešni u FIA WTCC danima, osvajali smo trke s Priolom i Augustom Farfusom na Okajami.”

“Činjenica je da imamo vrlo zanimljivu kombinaciju vozača. Sa Zanardijem sam proveo godine u Svetskom turing prvenstvu, iako nikad nije vozio za moju ekipu. Fudži će biti sjajan događaj, ali i logistički izazov. I ja sam veliki obožavalac Japana i jedva čekam.”

Na “Trci snova” na Fudžiju snage će odmeriti predstavnici tri domaća brenda, Leksusa, Honde i Nisana, i gosti iz Nemačke, Audi i BMW. U njoj će startovati 15 japanskih modela GT500 klase, četiri “audija” i tri “BMW-a”, dok R-Motorsport Aston Martin ostaje u svojoj bazi i priprema automobile za 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four + 20 =