BMW počeo pobedom na Nokhilu

Prema očekivanju, već prva trka sedme runde Britanskog turing šampionata pripala je vozaču BMW-a. Trijumf je zabeležio Rob Kolard iz tima Vest Sari, drugo mesto osvojio je Met Džekson u „fokusu“, a treće legendarni Endi Priol, takođe pilot BMW-a.

Kolard je glavni posao obavio u poslednjih pet krugova, pretekavši prvo timskog kolegu, a zatim i vozača „forda“, što mu je omogućilo da stigne do treće pobede u sezoni.

Collard2 Jackson_01Tokom većeg dela trke kolonu je predvodio Met Džekson. On i njegov tim Motorbejs performans preskočili su prvu polusezonu 2015. i u šampionat su se vratili tek pre dve nedelje, na Snetertonu. U Škotskoj se njihov „ford“ pokazao kao dostojan protivnik favorizovanih bavarskih automobila i kao oružje moćnije od „sivika“.

Hondini asovi Gordon Šeden i Met Nil prošli su kroz cilj kao peto i šestoplasirani, Endrju Džordan u MG-u nije mogao dalje od osmog mesta, a Kolin Turkington je za volanom „folksvagena CC“ trku završio deseti.

Neal-10 Plato5Lider šampionata Džejson Plejto startovao je sa začelja kolone, s ciljem da dovoljno brzim krugom obezbedi bolju početnu poziciju za trku 2. Dvostruki BTCC prvak u tome je delimično uspeo: na cilj je stigao tek 23, ali će u nastavku programa na Nokhilu startovati sa 9. mesta.

Najbrži krug u trci 1 izvezao je Džekson, koji je nastupio na mekim gumama i osigurao pol poziciju za trku 2, a iza njega će se u prva tri reda poređati Šeden, Rob Ostin, Kolard, Džordan i Tordof. Turkington će startovati sa osmog, Priol sa devetog, a Nil sa 11. mesta.