BMW predstavio dva nova premijum partnera za DTM kampanju 2019.

BMW M motorsport predstavio je livreje tri od šest automobila s kojima će nastupiti u DTM programu 2019.

Dva od tri dosad viđena “BMW-a M4 DTM” imaće potpuno nove kolor šeme, u skladu s bojama novih sponzora, koji su postali premijum partneri brenda u ovoj kampanji.

Automobil Filipa Enga sa startnim brojem 25 krasiće livreja kompanije ZF Fridrihshafen, koja je i dosad isporučivala trkačka kvačila i amortizere za DTM, Formulu E, IMSA šampionat i trku 24 časa Nirburginga kao zvanični partner BMW motorsporta.

Predstavnici kuće koja se bavi delovima pogonske jedinice, tehnologijom šasije i aktivne i pasivne bezbednosti istakli su da mogućnosti ZF komponenti nigde ne mogu da budu bolje prikazane nego u automobilskom sportu.

Potpuno je izmenjena livreja automobila dvostrukog DTM prvaka Marka Vitmana. U ovom slučaju, novi premijum partner postao je Šefler AG, čije smo boje dosad viđali na DTM “audiju” Majka Rokenfelera.

Šefler se bavi izradom preciznih komponenti i sistema u motoru, transmisiji i šasiji, kao i kotrljajućih i kliznih ležajeva s industrijskom primenom. Kompanija je svojim radom uveliko posvećena “mobilnosti sutrašnjice”, o čemu svedoči i njen angažman u Formuli E. U Šefleru smatraju da je DTM moćna platforma s dobrim izgledima za budućnost.

Uz dva nova partnerstva, nastavljeno je i jedno staro: bivši DTM šampion Bruno Spengler i ove godine, osmu sezonu zaredom, vozi mat crni “M4 DTM” sa startnim brojem 7, čiji je glavni sponzor BMW banka.

Ona se bavi finansiranjem, lizingom i osiguranjem vozila, sedište joj je u Nemačkoj, a ogranci u Italiji, Španiji i Portugalu. Spengler je svoju DTM titulu 2012. osvojio u automobilu u bojama BMW banke, koji su navijači zbog kolor šeme prozvali “crna zver”.

DTM sezona startuje 4/5. maja na Hokenhajmringu, nastavlja se rundama na Zolderu, Mizanu, Norisringu, Asenu, Brends Heču, Lauzicringu i Nirburgringu, a okončava se povratkom u Hokenhajm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − five =