Borković: Cele sezone imam probleme s automobilom, ovo je već previše

Srpski automobilista Dušan Borković okončao je deveti vikend TCR Internacionalne serije bez ijednog osvojenog boda.

Vozač “alfa romeo đulijete” tima GE fors, koji uživa podršku italijanskog tjunera Romeo Feraris, odustao je u početnoj fazi prve trke na Žeđijangu, a njegov auto nije osposobljen za start druge.

Već u prvom krugu prvog sprinta Borković je imao kontakt s Panisom, što je “alfi” oštetilo interkuler i turbopunjač i primoralo Dušana na momentalni odlazak u boks. Njegov radni dan odmah je završen, jer u drugom sprintu nije mogao da učestvuje.

Posle devetog vikenda i ukupno 18 izvezenih trka, Borković je ostao bez bodova na čak deset.

“Trke su gotove, a ja nisam umoran, pošto sam izvezao samo jedan krug. To ume da bude baš frustrirajuće”, kazao je Pančevac.

“Cele sezone imam problem sa automobilom, a sad je otišla i turbina. S druge strane “golfovi” su toliko dominantni da postaje već smešno šta se dešava u šampionatu.”

“Ne želim da ispadne da kukam, ali više je nego očigledno koliki je moj potencijal i kakve sam rezultate imao tokom sezone i ovo je već previše.”

Dušan ne očekuje poslednju rundu u Dubaiju s preteranim optimizmom, jer smatra da bliskoistočni autodrom takođe ne pogoduje “đulijeti.”

“Poslednje trke u Dubaiju voze se takođe na sporoj stazi, koja ne odgovara “alfi”, međutim, to me neće pokolebati da dam sve od sebe. Na kraju, želeo bih da se zahvalim sponzorima, prijateljima i svim navijačima koji me ni u jednom trenutku nisu napuštali. Zahvalan sam mojoj Srbiji koja je stala uz mene i omogućila da je reprezentujem na najbolji način”, poručio je Borković.

Poslednji ovosezonski trkački vikend biće održan u Dubaiju 17. i 18. novembra. Uoči sezonskih trka 19. i 20, Borković zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu sa 108 poena.