Borković i Marković osvojili 52. Srbija reli, prvi na svih 14 brzinaca

Dušan Borković i njegov suvozač Igor Marković osvojili su 52. Srbija reli sa ubedljivih pet minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranu posadu.

Srpski tandem je sa “škodom fabijom R5 evo” zabeležio najbolja vremena na svih 14 brzinskih ispita i posle završnog testa Stanišinci 2 završio je takmičenje 5 minuta, dve sekunde i tri desetinke ispred mađarske posade Janoš Puškadi – Barnabaš Godor, takođe u “fabiji R5 evo”.

Trostruki trijumf Škode zasluga je trećeplasiranog bugarskog dvojca Miroslav Angelov – Georgi Gadžev (+10:08.7), čija “fabija” nije evo specifikacije. Oni su u nedelju i najviše napredovali u plasmanu, jer su dan započeli kao šestoplasirani, opterećeni i vremenskom kaznom od 1,5 minuta.

Četvrto mesto pripalo je Bugarima Georgiju Vasilevu i Stefanu Dobrevu u “micubišiju lanser Evo IX” (+10:49.0), a apsolutni top 5 poredak zaključili su Nenad Vićentić i Ivan Jevtić u “pežou 208 R2” (+11:38.9).

Subotnji program Srbija relija zaključen je specijalnim ispitom Beranovac 2, koji je Borković dobio, kao i prethodnih sedam. Posle 100,7 takmičarskih kilometara on je pre drugog takmičarskog dana imao prednost od 3:42.9 nad drugoplasiranim Puškadijem.

U nedelju je itinerer bio skoro upola kraći, na štopericu je voženo ukupno 55,8 kilometara, raspoređenih u dva prolaza kroz deonice Goč (9,2 km), Boturić (8,85 km) i Stanišinci (9,85 km).

Na svim tim specijalnim ispitima Borković je beležio najbrža vremena, pa je prvi put posle 1993. zadovoljstvo trijumfa na Srbija reliju pripalo domaćem takmičaru.