Borković: Mislim da je na Nirburgringu sve moglo da bude bolje, nadam se postolju u Monci

Srpski automobilista Dušan Borković osvojio je novih 28 poena na stazi Nirburgiring u TCR Evropa.

Nakon petog trkačkog vikenda srpski as zauzima desetu poziciju u generalnom plasmanu sa 151 bodom.
 
Borković je prvu trku završio na osmoj poziciji i upisao novih 15 poena, dok je drugog trkačkog dana osvojio 13 poena za deveto mesto.

Trkački vikend u Nemačkoj obeležili su nekolegijalni potez Toma Koronela u drugom delu kvalifikacija na osnovu kojeg je Borković izgubio desetu poziciju. Borković je i ovog vikenda imao problem sa menjačem. Iako je odličnim startom u prvoj trci munjevito sa 11. izbio na osmu poziciju, zbog problema sa “audijem RS3 LMS” to je bilo najviše što je naš as mogao da izvede.

U drugoj trci Pančevac je izgubio nekoliko mesta na startu, ali je odličnom vožnjom završio deveti i upisao nove bodove.
 
“Bila je ovo veoma uzbudljiva i gruba trka, tako da se čeka i hoće li biti kazni. Izgubio sam mnogo pozicija na početku, dobio sam jedan udarac zbog kog me je obišlo nekoliko automobila. Uspeo sam sve to da nadoknadim i uđem u prvih deset. Iako ostvarujem sve ono što sam poželeo na početku šampionata, a to je da sakupljam bodove i upišem se u deset najboljih vozača u Evropi, ipak mislim da je sve moglo da bude bolje. Iskreno se nadam postolju u Monci“, rekao je Borković nakon trkačkog vikenda u Nemačkoj.

TCR Evropa nastavlja takmičenje 25. i 26. septembra u Monci, posle čega sledi finale u Barseloni u oktobru.