Borković pod istragom zbog tuče u Askoninom boksu, diskvalifikovan sa obe trke u Monci

Srpski automobilista Dušan Borković prijavljen je sudijama u Monci zbog navodne tuče sa ujakom Mikela Askone posle druge trke.

Borković je tokom trke izleteo sa staze, a po povratku na nju sudario se sa Lesenom i dokačio Askonu. Na njegovom “hjundaiju” je pukla guma, pa je Srbin bio primoran da odustane.

Diskusija o koliziji sa Špancem koja je usledila sa članovima Askonine ekipe u padoku rezultirala je svađom, a portal TouringCarTimes je incident snimio i objavio na svom Tviter nalogu.

Neposredno pre toga, na Borkovićevoj Fejsbuk stranici izašlo je saopštenje u kojem piše: “Želim da vam objasnim šta se desilo u drugoj trci na Monci. Lessennes koji se ne bori za titulu je pre svega bio spor. Ja sam pokušao da ga obidjem i on me je gurnuo na rigolu (nije mi bila namera da sečem stazu, to nije moj stil). Pukla mi je guma od udarca i ostalo ste videli. Napadi Azkone i njegovog tima posle trke da sam ga udario nakon što mi je pukla guma su smešni, ja ne mogu da lečim njihove komplekse. Hvala svim navijačima na podršci. Boriću se kao lav u Barseloni za vas”.

Prema italijanskom zakonu, koji važi na stazi u Monci, Borkoviću bi mogla da bude oduzeta licenca na šest meseci, ako se dokaže da je kriv.

Za sada su sudije donele odluku da se Dušan diskvalifikuje sa obe trke u Monci, što znači da mu se briše 10 osvojenih poena iz prve trke.

Borković je napustio stazu bez ikakvih izjava, a Askona nije želeo da komentariše slučaj.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + six =