Borković tri trke pre kraja sezone obezbedio titulu TCR Istočna Evropa

Srpski automobilista Dušan Borković ostvario je još jednu blistavu pobedu u TCR Istočna Evropa i osvojio novih 25 bodova na prvoj trci na stazi Brno u Češkoj.

U generalnom poretku naš as dominira, sa do sada osvojenih maksimalnih 125 bodova.

Nakon odličnih kvalifikacija i osvojene pol-pozicije za obe trke, Borković je sjajnim startom i odličnom vožnjom tokom cele distance čvrsto držao prvu poziciju i kroz cilj prošao sa gotovo osam sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Sandra Zoubeka.

Vozač ekipe M1RA i danas je bio nezaustavljiv, sada je već izvesno, u osvajanju titule TCR Istočna Evropa.

“Zadvoljan sam vožnjom i mogu reći da je sve bio kako treba, osim što sam unutar automobila osetio problem sa dodatim kilogramima koje imam i ovog vikenda. Balast se najviše odrazio na gume, koje su se nemilosrdno trošile jer staza u Brnu, za razliku od one u Slovačkoj, ima dosta promena pravaca i nema prilike da se gume malo ohlade”.

“Najvažnije je da se ovaj problem nije odrazio na moju vožnju i nadam se da će tako biti i sutra. Iako je već sada izvesno da sam osvojio titulu šampiona, ja jedva čekam sutrašnju trku, kao i poslednji trkački vikend na Hungaroringu i nadam se da situacija sa koronavirusom, neće ništa promeniti”, ispričao je Borković posle prve trke.

Borković je na mestu šampiona istočnoevropske TCR serije nasledio Milovana Vesnića, koji je trijumfovao u prošloj, prvoj sezoni takmičenja.

Drugi sprint u Brnu vozi se sutra u 14 časova, uz prenos na Jutjub platformi Kreator TV.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*