Borković za Serbiaring: Bilo je užasno, vozio sam loše

Srpski predstavnik u TCR Evropa Dušan Borković završio je kvalifikacije na Hungaroringu kao deveti, što mu donosi start iz petog reda u prvom nedeljnom sprintu, istovremeno i polazak s druge pozicije na inverznom startu trke 2.

U subotu uveče Pančevac nije štedeo reči samokritike.

“Bilo je užasno, vozio sam loše”, ispričao nam je Duca. “U brzom krugu napravio sam najmanje tri greške. Počelo je na prvoj krivini i onda se samo nastavljalo, a u šestoj krivini sam imao ogromno preupravljanje.”

“Nemam testova. Meni je na prvom treningu danas otkazala pumpa za gorivo, pa sam prešao malo krugova, a drugi trening je bio isprekidan crvenim zastavama. Da sam imao desetak krugova za sebe, da ih izvezem na miru, sve bi ovo drugačije izgledalo. Ili da je između treninga i kvalifikacija bila jedna noć, da se utisci slegnu.”

Dušan je u Q1 rundi prešao 4.381 metar mađarske piste za 1:53.866, što je bilo osmo vreme i obezbedilo mu je ulazak u Q2 rundu.

“U Q1 je bila gužva zbog ogromnog broja takmičara, meni tu pozicija nije bila bitna, već samo da uđem u Q2, što sam i uradio. A onda su počele greške…”

U takvoj situaciji, Borković je svoj tempo ipak popravio za dve desetinke i zabeležio 1:53.652, ali je to bilo dovoljno za poziciju 9. Ona donosi start iz prvog reda na trci 2, što mu ipak pričinjava neko posebno zadovoljstvo.

“Nemam nikakav plan za sutra, a šta i mogu da planiram kad dosad nisam vežbao nijedan start”, kaže nam Dušan i sa poštovanjem ocenjuje izdanja svojih timskih kolega, pilota “hjundaija” uopšte, ali i drugih rivala.

“Homola je ovde proveo dva test dana, logično je da je brz. Za Andreasa i Jesiku Bekman sam i pre sezone znao da su brzi, a govorili su mi da je i Žil Magnus u “audiju” brz, što se ispostavilo kao tačno.”

“Prijatno me je iznenadio Nelson Pančatiči, njegova i Homolina vremena bila bi vrhunska i na WTCR kvalifikacijama, a očekivao sam i da će Luka Filipi biti u vrhu.”

Prva trka TCR Evropa i TCR Istočna Evropa vozi se u nedelju, startuje u 11:25, traje 23 minuta i 1 krug.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 − 1 =