Braća Koronel pred start Dakara: Niko neće primetiti kad se zamenimo za volanom bagija

Tom i Tim Koronel spremni su da startuju na jubilarnom 40. Dakar reliju, koji danas počinje u Limi.

Njih dvojica su i 2017. uspeli da završe kompletnu maršrutu u, sada već čuvenim bagijima, a ove godine su odlučili da dele kokpit i nastupe zajedno.

Ovogodišnje vozilo izradio je Džeferis rejsing iz Epl Velija u Kaliforniji prema regulativama propisanim za ovu vrstu vozila na Dakar reliju. On ima oblik čekića, a Holanđani su ga nazvali “Zver”.

Tim je preuzeo ulogu vođe ekipe i on će prvi sesti za volan bagija.

“Dozvolili su mi da budem lider”, rekao Tim kad je njihovo vozilo odvezeno u park ferme pred start. “Sve provere su prošle glatko i bez problema i sad stvarno može da počne. Naš automobil je ostavio snažan utisak, a ovde su navijači puni entuzijazma i to je uvek lepo videti. Biti na Dakaru je nešto veoma specijalno za mene, a posebno što ću ove godine avanturu podeliti sa mojim bratom blizancem”.

Braća Koronel nemaju posebnu strategiju, jedina želja im je da još jednom završe najizazovniju trku na svetu.

“Ja počinjem da vozim, a Tom će mi biti navigator. Menjaćemo se za volanom svakodnevno. Da li je to dozvoljeno? Pa, niko neće primetiti razliku”, u šaljivom tonu je završio Tim.

Tom se složio da sve izgleda kako treba i podelio entuzijazam sa svojim bratom.

“Atmosfera unutar tima je mirna i opuštena. Zadovoljni smo podrškom Amerikanaca koji dobro poznaju automobil. Delimo istu strast, pa smo se dobro povezali od početka. Auto sjajno funkcioniše i očekujem odličan početak”.

WTCC zvezda dodaje da ne oseća nikakav pritisak zbog činjenice da ove godine deli kokpit sa bratom.

“Ono što smo radili proteklih godina nije uopšte bilo zdravo! Ne bih poželeo ni svom najvećem neprijatelju ono što smo izdržali. Petnaest dana koji nam predstoje biće teški. Mi smo blizanci, ali umemo da budemo veoma okrutni jedan prema drugome, ali to je posebna veza. U jednom trenutku se svađamo, a za 10 sekundi je sve kako treba, tako da mislim da ćemo i u ovom poduhvatu dobro funcionisati”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*