Braća Koronel startovala na Dakar reliju (VIDEO)

WTCC superstar Tom Koronel i njegov brat blizanac Tim i ove godine su se upustili u poduhvat zvani Dakar reli.

Trkači iz Nardena voze bagije sopstvene izrade, temeljno prerađene u odnosu na 2016. i trkaju se u solo klasi relija čiji itinerer prolazi kroz tri zemlje, Paragvaj, Boliviju i Argentinu.

Tim Koronel deseti put startuje na najčuvenijem maratonskom reliju na svetu. Prošle godine je zabeležio svoj najbolji rezultat u ovom takmičenju – pobedu u solo klasi. Senku na taj uspeh bacilo je odustajanje Toma Koronela već drugog dana relija, zato braća ovog puta imaju definisan zajednički cilj – da obojica završe Dakar 2017.

“Dakar je u mojim venama, on je deo mog sistema”, kazao je Tim uoči starta. “Možda zato što sam za razliku od mog brata ja bolji van puta nego na pisti. Imamo istovetnu genetiku kada je u pitanju trkanje, ali je Tom stvoren za asfalt, a ja sam rođen za pesak. U protekle tri godine na ovom reliju smo doživeli dosta frustracija, ali avantura se nastavlja i mislim da smo sada rešili sve probleme. Još prošlog februara počeo sam da pravim naše bagije i, kao i 2016. pripremio sam dva: jedan za mog brata, drugi za mene. Sad postoji samo jedan cilj: da obojica stignemo do kraja.”

“Znam, lud sam”, priznao je Tom pre svog četvrtog učešća na “poslednjoj avanturi koja je čoveku preostala”.

“Baš kao Tim, samo možda i luđi, jer on je u potpunosti posvećen Dakaru, a ja nisam. Njegov posao je i priprema naših bagija. Prošla godina je bila katastrofa i ove godine moramo da se iskupimo, moramo da pokažemo da smo u stanju to da uradimo. Tim će jurišati na pobedu u klasi, a ja želim da izvedem moj izvorni plan – da učestvujući u trci izveštavam o takmičarima – ali ovog puta nam je glavni cilj da obojica završimo. Moj odnos s Dakar relijem je komplikovan – volim ga isto onoliko koliko ga i mrzim, samo zavisi u kom momentu me pitate.”

Bagiji braće Koronel imaju motor “suzuki svifta” sa 224 KS, vode se kao “suzuki svift GL” i teški su 760 kilograma. Holanđani zvanično nastupaju pod nazivom Maksis Dakar tim.

Dakar avantura 2017. i zvanično je počela 2. januara, etapom Asunsion (Paragvaj) – Resistensija (Argentina). Ukupna distanca iznosila je 454 kilometra, ali je specijalni ispit bio dugačak svega 39 km i prvenstveni mu je cilj bio da ustanovi startni raspored za utorak.

Trasa početno nije delovala kao išta više od pripreme za ono što će uslediti. Ipak, deonica se ispostavila nešto komplikovanijom, jer je itinerer sadržao raznovrsne podloge: blato, vodu, stenje i prašinu.

Bagiji Tima i Toma Koronela funkcionisali su bez većih problema: prvi je stigao na cilj kao apsolutno 41, sa zaostatkom od 33’18” za liderom Naserom Al-Atijahom.

“Prva etapa je za nama”, konstatovao je brži od braće blizanaca. “Zadovoljan sam što smo je obojica završili – to je sjajno. Uglavnom se radilo o vožnji u koloni, uspeo sam da preteknem samo dvojicu takmičara, išao sam prilično lagano i čuvao sam auto za dolazeće dane. Trasa je sve vreme bila oivičena gledaocima, to izgleda fantastično i daje ogromnu motivaciju. Više sam vremena proveo mašući im nego što sam gledao u putnu knjigu. Lep dan, sve je prošlo dobro i nemam na šta da se požalim.”

Tom Koronel je već prvog dana zaradio vremensku kaznu od 8 minuta i rangiran je kao apsolutno 69, uz zakašnjenje od 42’18” za najbržim.

U utorak, 3. januara, Dakar karavan suočen je sa daleko većom takmičarskom distancom na etapi Resistensija – San Migel de Tukuman, u dužini od 803 kilometra (specijalni ispit 275 km, za kamione 284 km).

Na Dakar reliju učestvuju i dva bivša WTCC vozača, Naser Al-Atijah (“tojota hajlaks”) i Sebastijan Leb (“pežo 3008 DKR”), a takmičenje se završava 14. januara u Buenos Ajresu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*