Briše slavio na trci punoj incidenata u Monci ispred Lojda i Barta

Francuski automobilista Žilijen Briše u “pežou” pobednik je prve trke trećeg vikenda TCR Evropa u Monci.

Sa pol-pozicije startovao je Mehdi Benani, ali je već u prvoj krivini izgubio vođstvo od Danijela Lojda. Benanija je ubrzo napao i Džimi Klere, pa je došlo do kontakta. Klere je završio u ogradi na krivini Lezmo 2, a Benani je nastavio da vozi i taj incident je bio pod istragom. Marokanac je odustao krug kasnije zbog velikih oštećenja na automobilu.

To je otvorilo vrata Brišeu, koji je zakucao na vrata Lojdu i na krivini Lezmo 1 preuzeo vođstvo.

Najžešća borba vodila se za sedmu poziciju između Džona Filipija, Majka Haldera i Feličea Jelminija, a opasno im se približio i Danijel Nađ. Tu bitku dobio je Jelmini, pa se ustremio na u tom trenutku šestoplasiranog Barta.

Posle kontakta Tedija Klerea i Pepea Oriole, koji je obojicu izbacio iz trke, Majk Halder je izbio na treće mesto, a borba iza njegovih leđa se dodatno rasplamsala.

Homola je ušao u duel sa Nemcem i dobio ga, da bi se na krivini Rođa njih dvojica sudarili i završili trku u šljunku, Slovak s polomljenim točkom.

Kao novi trećeplasirani pojavio se Bart, koji je posle trke pozvan kod sudija zbog ranijeg kontakta sa Homolom i Tedijem Klereom.

Nađ i Filipi odolevali su neko vreme Jelminiju, a u tu borbu uključio se i Klere, koji je posle lakog kontakta sa Italijanom izleteo i završio u zidu od guma.

Konačni poredak na cilju bio je Briše, Lojd, Bart, zatim Jelmini i Filipi. Taufik je u poslednjem krugu uspeo da obiđe Nađa, pa su njih dvojica prošli kroz cilj kao šesti i sedmi.

Nimalo damski duel imale su dve devojke u TCR Evropa, Jesika Bekman i Mišel Halder, koji je agresivna Šveđanka dobila i završila ispred suparnice, na osmom mestu.

Davidovski je pored karirane zastave prošao kao deseti, ispred Ventaže i Kolombijanija.

Na trkačkom debiju Rangoni je “fijat tipo” dovezao do 14. mesta, a čak šest trkača nije završilo sprint u Monci. Andreas Bekman nije startovao zbog bolova u ruci, uzrokovanih povredom zgloba na Zolderu.

Druga trka je na programu sutra od 12.50.