BTCC na Rokingemu: Morganu prva pol-pozicija u karijeri

Vozač “mercedesa“ Adam Morgan osvojio je svoju prvu BTCC pol-poziciju u karijeri, postavivši najbrže vreme (1:22.835) na Rokingemu.

U neizvesnim kvalifikacijama, u kojima je čak 28 automobila bilo u jednoj sekundi, Morgan je za jednu desetinku (+0.102) bio brži od Sema Tordofa u “fordu“, dok se na trećoj poziciji našao Den Kamiš u “hondi“.

Na prvom treningu, koji je vožen jutros, najbrži je bio lider šampionata Tom Ingram u “tojoti“, dok je na drugom ta čast pripala Kamišu.

Tordof je veći deo kvalifikacione sesije proveo na prvom mestu, ali ga je Morgan u samom finišu nadmašio.

Kamišovo treće vreme sa zaostatkom od dve desetinke (+0.102) je čista suprotnost mestu na koje se kvalifikovao njegov timski kolega Met Nil. Britanski veteran je ostvario tek 29. vreme, uz zaostatak koji je bio nešto veći od sekunde.

Majk Bušel u “folksvagenu“ je fantastičnom vožnjom osvojio četvrto vreme, dok se petoj poziciji našao Danijel Lojd u “hondi“.

Kris Smajli u “hondi“ je postavio šesto vreme, Tom Čilton u “fordu“ je bio sedmi, a osmo startno mest pripalo je Bretu Smitu u “hondi“.

Prvih deset su kompletirala dva “subarua“ u poretku Džejson Plejto i Ešli Saton.

Lider šampionata Ingram je sam maksimalno opterećenim “avensisom“ osvojio 13. mesto, dok njegov glavni konkurent za titulu Tukrkingon startuje ispred njega, kao 12.

Što se novajlija tiče, sva trojica su se našla u dnu tabele, a najbrži je bio Riki Kolard, koji odmenjuje svog oca Roba. On je “BMW-u“ dovezao tek do 26. pozicije.

Prva trka je na programu sutra u 12.35.