Buri slavio ispred Pročika u drugoj trci na Red bul ringu

Foto: Gruppe C

Finac Anti Buri trijumfovao je na drugoj trci austrijskog vikenda TCR Nemačka.

On je posle 18 krugova ubedljive vožnje prvi prošao “audijem” pored karirane zastave, s velikom prednošću od 6,732 sekunde nad jučerašnjim pobednikom Haraldom Pročikom u “hjundaiju”.

Treći stepenik pobedničkog postolja zauzeo je Rene Kirher u još jednom “audiju”., na cilju 9,5 sekundi iza Burija.

Posle velikih muka, jedina dama u šampionatu Mišel Halder obezbedila je četvrto mesto za “hondu sivik”, dok je petu poziciju izborio Maks Hese u Engstler “hjundaiju”, i to posle starta iz sedmog reda.

Kirher je krenuo s pol-pozicije, ali je trku povela Mišel Halder, koju su pratili Buri i Mičel Čea.

Kratkotrajnu ulogu u vodećoj grupi odigrao je i Dominik Fugel, čiju je “hondu” upropastio udarac Bredlija Bernsa.

Gabrijele Tarkvini je izveo dobar start i provizorno se dočepao trećeg mesta. Tehnički problem ga je već u prvom krugu prinudio na odlazak u boks, odakle je tokom trke izlazio i u njega se vraćao, tretirajući nastup kao veliki test.

Polupani Fugelov “sivik” ostao je pored staze na prostoru iza treće krivine i prošla su četiri kruga vožnje iza sigurnosnog vozila dok odande nije uklonjen.

Posle restarta u 6. krugu, Halderova je odmah krenula da gubi pozicije: na prvoj krivini obišli su je Buri i Čea, a malo kasnije pilotesu “honde” savladao je i Pročik. Mišel je pala na peto mesto kada ju je prestigao i Kirher.

Do prave bitke za prvu poziciju između Burija i Čea nije došlo jer je pilot iz Malezije kažnjen prolaskom kroz boks zbog preranog starta. Finac je posle toga držao tempo koji njegov novi prvi pratilac Pročik nije mogao da sledi, niti je to pokušavao.

Dobar sadržaj trci dali su vozači “hjundaija” Hese, Lukas Niderčajder, Teo Koako i pilot “kupre” Žilijen Apoteloz, koji su vodili bitke za pozicije od šeste naniže. U tom višeboju učestvovao je i Majk Halder u “hondi”, čija se hauba sve upadljivije otvarala kako je današnji sprint odmicao.

Na putu ka trećem trijumfu u sezoni – svakog vikenda beležio je po jedan – Buri je izvezao i najbrži krug trke u vremenu 1:38.690. Pročika je sjajan vikend na Red bul ringu doveo na drugo mesto u vozačkom poretku šampionata.

Iza Kirhera, Halderove i Hesea, na cilj je kao šesti stigao Niderčajder ispred Koakoa. Osmo mesto pripalo je Majku Halderu, Apoteloz je ubeležio devetu poziciju, a Čea posle kaznenog prolaska kroz boks nije mogao bolje od desete.

Tarkvini je klasifikovan kao četrnaesti, s krugom zaostatka.

U generalnom plasmanu Buri je i dalje lider, sada sa 207 bodova. Slede ga Pročik sa 194 i Halder sa 176, a poredak prvih pet zaokružuju Hese (175) i Koako (139).

Četvrta runda TCR Nemačka vozi se od 9. do 11. avgusta na Zandvortu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − seven =