Čak šestorica vajldkard učesnika za WTCR finale u Makauu!

Specijalne pozivnice za nastup na poslednjem takmičarskom vikendu Svetskog kupa turing automobila u Makauu dobila su čak šestorica lokalnih vozača.

Prvi od njih je Andre Koto, osvajač Velike nagrade Makaua i svojevremeno WTCC trkač. Njega je za učešče nominovao promoter TCR Kina i on će na uličnoj stazi Makau Guja voziti “hondu sivik tajp R TCR”.

Preostalu petoricu vozača odredio je nacionalni auto-sportski savez Makaua.

Filipe Klemente de Soza, Lam Kam San, Lo Kai Fung i Kevin Ving Kin Ce voziće “audi RS3 LMS”, a Rui Valente nastupa za volanom “VW golfa GTI TCR”.

Za tri trke kojima će biti okončana prva WTCR sezona prijavljen je 31 takmičar, što je rekord u sezoni 2018.

Promoter šampionata Fransoa Ribeiro istakao je da su cena i malobrojnost nekadašnjih TC1 automobila predstavljali prepreku koja je lokalnim vozačima u Makauu otežavala gostujuće WTCC nastupe. Situacija je sada izmenjena.

“S obzirom na broj TCR automobila koji se trkaju u Aziji, ovo je potpuno drugačiji scenario nego u TC1 doba”, kazao je Ribeiro. “Za nastup je ovog puta bilo zainteresovano dvadesetak vozača, ali mi svakako nismo mogli da pronađemo mesta za sve.”

“Zato smo blisko sarađivali sa FIA, sa auto-sportskim savezom Makaua i sa promoterom TCR Kina kako bismo obezbedili da vozači koji su dobili specijalnu pozivnicu budu spremni za visok nivo takmičenja s kojim će se suočiti i sposobni da se kvalifikuju u okviru sniženog limita od 105% u odnosu na vreme pol-pozicije.”

“S 31 automobilom u startnoj rešetki, Makau finale obećava veliki spektakl”, najavio je Ribeiro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen − fifteen =