Čekon: Dva podijuma, pobeda i pol-pozicija u Suzuki nisu uopšte loš rezultat

Photo Francois Flamand / DPPI
Sajam Nautike

Iako je prvi prošao pored karirane zastave u trećoj WTCR trci u Japanu, Kevin Čekon je zbog kazne od pet sekundi klasifikovan kao treći.

Razlog za kaznu je bilo nepravilno pozicioniranje na startu, a Čekon nije zadovoljan samim startom i prolazom kroz prvu krivinu: “Izgubio sam pozicije, ali sam brzo pretekao Komta u krivini Kašika, potom i Erlahera, pa sam sustigao i Gabrijelea, ali sam dobio kaznu od pet sekundi. On je džentlmen pa me je propustio jer između nas nije bilo trke.”

Ovde se Rob Haf uključio sa konstatacijom da Čekon ne poznaje Tarkvinija dovoljno, na šta je Čekon odgovorio da je Tarkvini bio ljubazan prema njemu, a Haf se našalio da on čeka na Tarkvinijevu ljubaznost već petnaest godina.

Vozač ekipe Mulzan je svoju trku posle prolaska pored Tarkvinija opisao kao kvalifikacije, gde je u narednih šest krugova pokušavao da odmakne: “Makar sam na kraju uspeo da osvojim još jedan podijum za ekipu. Gabrijele nije morao da forsira jer je za njega trka bila lagana od tog trenutka. Uspeo sam da završim treći, ali naravno nisam srećan jer je moja greška i žao mi je zbog ekipe, ali ovo svakom može da se desi. Videćemo šta nas čeka u Makauu. Dva podijuma, pobeda i pol-pozicija u Suzuki nisu uopšte loš rezultat.”

Trkač iz Bergama ima plan za poslednji trkački vikend: “Pokušaću da pratim kralja Makaua, Roba Hafa i ostaviću Gabrijelea da se bori za titulu, učiću od ove dvojice jer imaju mnogo iskustva.”

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + twenty =