Čekon ne okoliša: Zaslužujem da vozim WTCR i sledeće sezone!

Kevin Čekon i Ferarisova “alfa romeo đulijeta veloče TCR” stavili su tačku na sezonu Svetskog kupa turing automobila 2019. izlaskom na pobedničko postolje na Sepangu.

WTCR kampanja 2019. Tima Mulzan u zbiru je donela jednu pobedu i po četiri druga i treća mesta. Jedini trijumf ekipi je doneo Ma Ćinghua u Slovačkoj, čemu je dodao i tri podijuma u ostatku sezone. Čekon je tokom godine stekao jedno “srebro” i četiri “bronze”.

Čekon je sezonu završio kao četrnaesti u generalnom, a Ma dve pozicije niže. U ekipnom poretku, Tim Mulzan je sa 297 poena zauzeo poštovanja vredno sedmo mesto i za sobom je ostavio obe WTCR postave Audija.

Čekon je u trećoj trci na Sepangu startovao sedmi, dospeo je do trećeg mesta na pisti, ali njegova “đulijeta” nije imala dovoljno dobar izlaz iz ključnih krivina da bi se borila s “kuprom” Mikela Askone. Kasnije je, međutim, Španac kažnjen dodatkom 30 sekundi, pa je Čekonovo treće mesto postalo drugo u konačnom poretku trke 3, poslednje u sezoni.

Rezultat malezijskog vikenda je po “đulijetu” i Mulzanove pilote mogao biti još bolji da u prvoj trci vikenda i Čekon i Ma nisu startovali na pogrešnim pneumaticima. I Italijan i Kinez tada su odabrali sve četiri gume za kišu, iako je pista bila samo vlažna, ne i natopljena vodom (to će postati u trci 2), pa su obojica ostali van zone bodova.

U trci 2 Ma je imao pol-poziciju, ali mu je crvena zastava potpuno razrušila koncepciju. Gume je menjao na pitlejnu, tokom prekida, i posle nije mogao da dođe poena. Stvar je u tom sprintu koliko-toliko spasao Čekon, petim mestom u prolasku kraj karirane zastave, a ono je poslužilo kao uvertira u odličan plasman u trci 3, koji je i najbolji rezultat italijanskog pilota 2019.

“Trka je bila naporna, a uslovi teški i nismo znali šta da radimo s automobilom, ali mislim da smo se ipak dobro snašli – nemam na šta da se požalim. Ja vozim WTCR godinu i po dana i sve svoje podijume posvećujem ekipi. Ove godine ih je bilo pet, plus onaj na Suzuki, a vi odlučite da li je to na Suzuki bio podijum ili ne (izgubio ga je posle kazne zbog kontakta s Robom Hafom – prim.).”

“Međutim, ovog puta želim da budem sebičan jer mislim da sam dokazao da sam brz u svakoj situaciji. Osvajao sam poene po kiši i na suvom, na klizavoj stazi i po promenljivim uslovima. Mislim da bi trebalo da budem WTCR vozač i iduće sezone”, bez uvijanja je poručio 26-godišnji trkač iz Bergama.

Šefica Ferarisove operative Mikela Čeruti dala je kratak pregled godišnjih aktivnosti tjunera iz Opere: “Završava se intenzivna godina za sve nas. Bili smo zaposleni i danju i noću: s Mulzanom učestvujemo u FIA WTCR drugu godinu zaredom, stalno rastemo, podržavamo klijentske timove i prikazali smo projekat Đulija ETCR. Sve to donosi mnogo snova, ali i mnogo odgovornosti!”

Bivša pilotesa iz Rima osvrnula se i na bilans u WTCR kampanji: “Požnjeli smo pobedu, dva starta s pol-pozicije, dva najbrža kruga i devet plasmana na podijumu. U drugoj polusezoni smo redovno ulaziili u Q2. To su neverovatni rezultati kad se uzme u obzir odakle je ovaj program pre četiri godine krenuo.”

“Sada ćemo uživati u kratkom, ali zasluženom odmoru, ali ćemo se vratiti potpuno spremni i motivisani i suočićemo se s novim uzbudljivim izazovima u 2020!”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nineteen − one =