Četiri “hjundaija” u WTCR 2019, voze Tarkvini, Mihelis, Farfus i Katsburg!

Photo Paulo Maria / DPPI

Četiri automobila “hjundai i30 N” stratovaće u Svetskom kupu turing automobila 2019. godine.

BRC rejsing potvrdio je da neće menjati postavu vozača za narednu sezonu, te da će to biti Gabrijele Tarkvini i Norbert Mihelis.

Njima će se pridružiti dvojica povratnika na svetsku turing scenu – Augusto Farfus i Niki Katsburg!

Ono što još nije objavljeno jeste ekipa koja će servisirati druga dva “hjundaija”, jer prelaskom Ivana Milera i Teda Bjerka u Cijan rejsing, tim Ivan Miler rejsing više ne postoji.

Farfus je poznato trkačko ime sa ozbiljnim pedigreom. Brazilac je vozio WTCC i dva puta završio sezonu kao treći sa 15 pobeda, a vozio je endurans trke i DTM.

Katsburg je vozio u fabričkom programu Lade u WTCC, zatim “volvo” za Polstar Cijan rejsing, a ima i veliko iskustvo u GT trkama. Holanđanin je osvajao podijume na 24-časovnim trkama na Nirburgringu, Dejtoni i Spa-Frankoršampu.

Prvi WTCR šampion Gabrijele Tarkvini ima 56 godina, ali ne razmišlja o penziji.

“Posle osvajanja titule u prvoj trkačkoj godini “hjundaija i30 N”, veoma sam srećan što ću biti u prilici da je branim 2019. Ova godina je bila veoma konkurentna, a od naredne očekujem još žešće trkanje. Biće više proizvođača i vozača, uključujući i moje nove timske kolege, sa kojima ću se boritit. Zajednički ćemo se pripremati tokom zime, kako bismo bili sigurni da naš automobil može da bude konkurentan i dogodine”, ispričao je Tarkvini.

“Svi su videli koliko je “hjundai” bio snažan 2018″, rekao je Norbert Mihelis. “Gabrijele i ja smo imali odličnu sezonu sa BRC rejsingom, a i dogodine bi trebalo da se borimo za sam vrh uz podršku Hjundai motorsporta. Imao sam dobar finiš sezone, sa podijumom u Makauu, i jedva čekam da počnemo sa pripremama za 2019.”

O povratku Farfusa na svetsku turing secenu šuškalo se nekoliko meseci unazad, a njegov rastanak sa BMW i odlazak iz DTM podgrejao je te glasine.

“Bio sam veoma zadovoljan mojim trkačkim uspesima, ali kad sam video nivo takmičenja u WTCR veoma sam uzbuđen što ću biti deo te priče. To će biti veliki izazov za mene jer nisam ranije vozio TCR automobil. Zapravo, poslednji put sam vozio auto sa prednjom vučom 2006. godine! Radujem se saradnji sa Hjundai motorsportom i sa ostalim vozačima “hjundaija i30 N”.

Katsburg je pauzirao samo jednu sezonu što se turing trka tiče, a nije bila tajna da se itekako trudio da bude deo prve WTCR sezone.

“Radujem se što ću se vratiti u turing trkanje. Pogledao sam sve WTCR trke u 2018. i ne mogu da poreknem da sam želeo da budem deo tog takmičenja. Sa Gabrijeleom i Augustom sam radio ranije, a Norbija znam iz WTCC vremena. Iskreno, jedva čekam da započnemo zajednički rad u sklopu priprema za sledeću godinu. Dosad se nisam trkao u TCR automobilu, ali sam siguran da će mi Gabrijele puno pomoći”.

Šef ekipe BRC rejsing Andre Adamo nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i novim vozačima.

“Mi već gledamo u 2019, i nadamo se da ćemo biti još konkurentniji. Ne smemo da se opuštamo tokom zime, ni naši klijenti ni mi. Sada imamo četiri fantastična vozača uz Hjundai motorsport, svaki od njih ima kapacitet da se bori za titulu. Fokusiran smo na posao koji nas čeka tokom zime kako bismo bili potpuno spremni za 2019.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × 3 =