Cijan rejsing bira četvrtog vozača za WTCR posle testa na Andrestorpu

Ekipa Cijan rejsing objavila je imena tri od četiri vozača koji će u automobilu “lynk&co” krenuti u odbranu timske titule i napadati vozačku u Svetskom kupu turing automobila za 2020. godini.

Uz Ivana Milera i njegovog sestrića Jana Erlahera koji čine jedan tim, intenzivno se traga za vozačem koji će zameniti Endija Priola i deliti garažu sa Tedom Bjerkom.

Cijan rejsing je organizovao test na bivšij F1 stazi Anderstorp u Švedskoj, gde su regrutovani vozači odvezli test pod budnim okom Bjerka.

“Sva četiri odabrana vozača su se dobro pokazala. Odluka će biti veoma teška”, priznao je Fredrik Valen, menadžer Cijana. “Imamo gomilu podataka o svoj četvorici, a svi su izuzetno konkurentni takmičari”.

“Zameniti Endija, koji je trostruki svetski šampion, nije nimalo lako”, rekao je Bjerk. “Ja sam potkovan tehničkim znanjem, pa bi bilo dobro da imam timskog kolegu koji ima slična znanja, kako bismo zajednički razvijali automobil i tesno sarađivali. Takođe je bitno da taj neko bude i brz, kako bismo motivisali jedan drugog da budemo bolji, jer je u trkanju pre svega važna brzina”.

Cijan rejsing je najavio da će odluka biti doneta uskoro, a ekipa je napravila prigodan video sa testa na Anderstorpu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − ten =