Cijan rejsing potvrdio vozačku postavu za WTCR sezonu 2021.

Švedska ekipa Cijan rejsing, aktuelni WTCR šampioni u vozačkoj i timskoj kategoriji najavili su učešće u novoj sezoni ove serije.

Sastav vozača ostaje nepromenjen, Ivan Miler, Ted Bjerk, Jan Erlaher i Santjago Urutija voziće četiri plava automobila “lynk&co”.

“Prethodna godine je bila najuspešnija u istoriji Cijan rejsinga”, rekao je Kristijan Dal vlasnik i šef ekipe. “Naša očekivanja za 2021. ni ništa manja. Mislim da će ova godina biti mnogo teža, zbog kalendara i najava konkurencije”.

Erlaher je prošle sezone postao najmlađi svetski turing prvak, a nema sumnje da će se potruditi da tu titulu odbrani.
“Veoma sam ponosan na činjenicu da ulazim u novu sezonu sa istom ekipom, posle najbolje godine u mojm životu. Oni koji misle da ću biti manje motivisan pred novim izazovom grdno se varaju. Pripremam se ozbiljno, još od kraja prošle sezone, i mislim da sam potpuno spreman”, rekao je mladi Francuz.

Viceprvak iz 2020. i Erlaherov ujak Ivan Miler najavljuje da će se žestoko boriti za peti naslov prvaka sveta.
“Svi koji me poznaju znaju da sam ja ovde da bih pobeđivao. Počinjem svoju šesnaestu turing sezonu, a motivisan sam isto koliko sam bio i 2006”, dodao je Miler.

Santjago Urutija ponovo je dobio šansu da se trka na najvišem svetskom nivou, posle šest vezanih podijuma na kraju 2020. i pobede u samom finišu sezone.

“Želim da nastavim tamo gde sam stao na kraju prošle godine, kad sam osvojio dve pol-pozicije i prvi put pobedio u WTCR”, rekao je Urutija. “U ekipi se osećam kao kod kuće i spreman sam da krenem napred. Moj ultimativni cilj je da budem prvak sveta, ali i da pomognem mom timu da ponovi uspeh iz 2020. Voleo bih da svi koji su pomogli da u trkačkoj karijeri budu ponosni na mene”, ispričao je Urutija.

Poslednji WTCC šampion iz 2017. Ted Bjerk započeće desetu sezonu sa ekipom CIjan rejsing.

“Ponosan sam što sam deo uspešnog puta sa mojim timom od 2012. godine. Nadam se boljem izdanju 2021. i verujem da ću napraviti iskorak u rezultatskom smislu”, rekao je Bjerk.

WTCR sezona bi trebalo da počne u junu na Nirburgring-Nordšlajfeu, a planirano je osam trkačkih vikenda sa 16 trka.