Cijan užurbano testira: Miler, Priol, Bjerk i Erlaher veruju da će se boriti za titulu 2019. (VIDEO)

Ostalo je manje od dva meseca do početka nove sezone Svetskog kupa turing automobila.

Timovi polako popunjavaju vozačke postave, a testiranja su uveliko u toku. Ekipa Cijan rejsing prva je objavila kompletan sastav sa kojim nastupa u WTCR 2019, a prva je i počela sa testovima s obzirom na to da je njihov “lynk&co” još nema trkačke kilometre.

Ivan Miler, Endi Priol, Ted Bjerk i Jan Erlaher zajedno imaju osam svetskih titula i 79 individualnih pobeda, a impresije o novoj trkačkoj spravi o očekivanja za 2019. ispričali su posle testa.

“Započinjem svoju 31. sezonu, a motivisan sam kao da mi je prva. Veoma je jednostavno, nikad se ne trkam za bilo šta drugo osim za pobedu”, rekao je Miler.

“Otkako sam vozio svoju poslednju WTCC sezonu 2011. želeo sam da se vratim. Odličan je osećaj. Mislim da niko ne sumnja da ćemo jurišati na svetsku titulu ove sezone”, dodao je Priol.

“Kažu da su ti timske kolege najgori konkurenti na stazi, ali se niko od nas ne oseća tako. Ovo je sigurno najbolji sastav ekipe u kojoj sam ikada bio i to me podstiče. A to će biti potrebno ove sezone, u to nema sumnje”, ispričao je Bjerk.

“Možda vam zvuči kao kliše, ali za trkača mojih godina vožnja u ovakvoj ekipi je kao san koji se ostvario. Ima toliko toga što mogu da naučim od timskih kolega. Istovremeno, mislim da da mogu da im pružim mnogo toga za novac koji mi daju. Biće sjajno”, oduševljen je mladi Erlaher.