Crveno, volim te crveno: Ovo je #23 “mustang” Vila Dejvisona za Superautomobile 2020.

Prikazane su i nove takmičarske boje “ford mustanga” #23 s kojim će se Vil Dejvison trkati u Australijskom šampionatu superautomobila 2020.

Sponzor ovog “forda” ostala je Milvoki korporacija (proizvodi mašine, alatke i merne instrumente), ali je auto sada dominantno crven i uz nekoliko crnih detalja izgleda upadljivije i dramatičnije nego prošle sezone.

“Dopada mi se kako izgleda Milvoki rejsing “ford mustang”, kazao je 37-godišnji Dejvison. “To je jednostavna kolor šema koja u prvi plan ističe sponzora, a GT pruge automobilu daju klasični Mustang izgled.”

“Gledan uživo, mislim da će on biti jedan od najlepših automobila na startnoj rešetki, a sada je naš posao da ga učinimo najbržim.”

Vil Dejvison je rutiner u Superautomobilima, sa 19 pobeda, 54 podijuma, 17 pol-pozicija i dva trijumfa na Bathurstu 1000. Prošle godine, takođe za volanom “mustanga”, bio je osmi u generalnom, a dva druga mesta bili su mu najbolji pojedinačni rezultati.

On se trka za ekipu 23Red rejsing, ali pod okriljem Tikford rejsinga. Kombinacija je zasad dala dobre rezultate, a pilot se u 2020. nada još boljim.

“Svakako nam je 2019. bila veoma moćna, moćna za ceo tim Tikford”, dodao je trkač iz Melburna. “Svi su u ekipi moivisani da u 2020. naprave još jedan korak napred. Svakako, želim da pobedim, prošle godine smo nekoliko puta bili blizu, ali nismo to postigli.”

“Međutim, ako nastavimo putem iz 2019. i napredujemo, a na tome mnogo radimo, zaista mislim da ove sezone možemo da se popnemo na taj najviši stepenik na podijumu.”

Kolektivni test Superautomobila biće održan iduće nedelje, a prva runda sezone vozi se u Adelejtu od 20. do 23. februara.