Čuda su moguća: Monteiro se posle 415 dana oporavka vraća trkanju!

Photo Paulo Maria / DPPI

Iako su mnogi tvrdili da se Tijago Monteiro nikada neće vratiti na trkačku stazu kao takmičar, crne prognoze se ipak nisu ostvarile.

Posle 415 dana oporavka od stravičnog udesa na privatnom Hondinom testu prošle godine u Barseloni, Portugalac će sesti za volan “honde sivik” ekipe Butsen Žinion na stazi Suzuka u Japanu.

Iako se nije trkao, on je bio prisutan na svakoj WTCR trci od početka sezone, a odmenjivali su ga Benžamin Lesen na evropskim rundama i Ma Ćinghua na dve kineske.

“Ne mogu da vam opišem koliko je dobar osećaj što se vraćam. Bilo je dana kad je situacija bila prilično crna, ali nikad nisam gubio nadu da ću se vratiti tamo gde pripadam i to me je podsticalo da se još više trudim”, rekao je Monteiro.

“Cele godine sam dolazio na trkačke vikende i gledao druge kako rade ono što ja treba da radim i to me je razdiralo iznutra. Mislim da će vožnja na Suzuki biti izuzetno dirljiva, jer je to Hondina domaća staza i mesto gde sam prvi put s njima vozio WTCC 2012. To je i način da im se odužim na poverenju i podršci koju su iskazali za vreme mog oporavka. Nemam nikakav poseban cilj, samo želim da se zabavim i pronađem sopstveni tempo kako bih se 2019. vratio u punom angažmanu.”

Tijago je otkrio da, po savetu lekara, neće voziti Makau i zahvalio se svima koji su ga podržavali tokom dugog i teškog perioda oporavka.