Dalja ekspanzija: Osnovan TCR evropski šampionat u brdsko-brzinskim trkama

Već učvršćen kao interkontinentalni, ako ne i globalni standard u takmičenjima na kružnim stazama, TCR koncept i zvanično se širi na potpuno novu disciplinu, brdsko-brzinske trke.

WSC grupa Marčela Lotija dala je licencu promoteru BZ konsult, koji će zajedno sa Auto-sportskim savezom Švajcarske organizovati prvenstvo na brdskim stazama na teritoriji Evrope.

Serija će imati FIA licencu, a njen kalendar uključiće šest rundi na zapadu Starog kontinenta, u zemljama gde je TCR koncept već dobro poznat.

Predviđa se da će ASS TCR šampionat na brdskim stazama u skoroj budućnosti biti proširen na osam takmičarskih vikenda.

“Ovo je još jedan korak napred za TCR”, kazao je osnivač koncepta i WSC predsednik Marčelo Loti.

“Rekao bih i da je to logičan korak, jer su brdske trke veoma popularne među timovima, vozačima i navijačima u mnogim zemljama Evrope. Tehničke karakteristike TCR automobila čine ih konkurentnim i u ovim takmičenjima, i sa aspekta performansi, i sa aspekta podnošljivih troškova.”

“Za nas je to prelazak nove granice i on otvara veliko tržište za nove i polovne automobile”, poručio je menadžer iz Modene.

TCR automobili i dosad su mogli viđati u nastupima na brdu, ali osnivanjem novog prvenstva njihovo pojavljivanje u ovoj disciplini dobija sasvim zvaničnu formu.

Ovo je kalendar ASS TCR šampionata na brdskim stazama 2019:
4-5. maj, Ešdorf (Luksemburg)
1-2. jun, Vercenjis (Italija)
15-16. jun, Božole (Francuska)
27-28. jul, Hauenštajn (Nemačka)
17-18. avgust, Le Ranžije (Švajcarska)
21-22. septembar, St. Agata (Austrija)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − five =