Danijel Lojd vozi test balansa performansi 11 TCR automobila u 2018.

Britanski trkač Danijel Lojd odabran je da vozi jedanaest TCR automobila na testu balansa performansi sledeće nedelje u Valensiji.

On će voziti “alfa romeo”, “audi”, “hondu”, “hjundai”, “kiju”, “ladu”, “opel”, pežo”, “reno”, “seat” i “folksvagen”, a automobili će proći i test na stazi i ispitivanje motora na probnom stolu.

Kompletan program odredio je TCR tehnički biro, a na BoP testu prvi put se pojavljuju brendovi Lada i Reno.

Autodrom Rikardo Tormo drugi put je domaćin BoP testa. On će trajati 12, 13. i 14. februara i njegovi rezultati odrediće balans performansi za sve TCR automobile za sezonu 2018. u svim serijama, uključujući i novoosnovani Svetski kup turing automobila.

Shodno tome, tehnički predstavnici FIA će prisustvovati ovom testu kako bi sarađivali sa TCR tehničkim odsekom.

“Radujem se radu sa TCR organizacijom kako bih pomogao u određivanju BoP parametara za 2018”, rekao je 25-godišnji Lojd, turing trkač solidne reputacije, koje je prošle godine vozio TCR internacionalnu seriju, a za narednu se ne pominje kao mogući WTCR vozač.

“Dopalo mi vreme koje sam proveo u TCR Internacionalnoj seriji. Imam puno iskustva sa različitim automobilima s prednjim pogonom, to će mi pomoći da dam svoj doprinos. Dato mi je veliko poverenje od strane TCR organizacije i zastupljenih brendova, pa se radujem tom testu”.

Rezultati BoP testa biće objavljeni sredinom marta.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − one =