Danlop odabran za ekskluzivnog snabdevača TCR klase u VLN seriji

Danlop je postao zvanični isporučilac pneumatika za TCR klasu nemačkog VLN šampionata.

Ugovorom inicijalno potpisanim na tri godine predviđeno je da Danlop svojom najnovijom generacijom trkačkih guma snabdeva TCR takmičare na svim rundama dugoprugaške VLN endurans serije, čije se trke voze isključivo na znamenitoj stazi Nirburgring Nordšlajfe.

Ova saradnja objavljena je na Esen motoršou i podrazumeva da će ubuduće sve TCR VLN postave izlaziti na asfalt najduže i najkompleksnije piste na svetu isključivo sa Danlop slik i gumama s profilom u dimenziji 265/660R18.

TCR klasa važi za jednu od najneizvesnijih i najkonkurentnijih u sklopu VLN prvenstva, a u njoj su zastupljeni modeli “audi RS3 LMS”, “hjundai i30 N TCR”, “opel astra TCR”, “seat/kupra” i “VW golf GTI TCR”.

Ljudi iz Danlopa obećavaju da će kao partner dugoprugaške serije njenim učesnicima ponuditi svoje proizvode po privlačnim cenama i uz kvalitetan paket servisne podrške.

U TCR klasi u okviru VLN serije mogu da se trkaju modeli 13 različitih proizvođača”, kazao je Ditmar Buš, VLN direktor. “Trkanje je odlično, a još više je fer kada se koriste kontrolisane gume. U Danlopu za naredne tri godine imamo iskusnog partnera, koji ima obilje iskustva na Nordšlajfeu i ispuniće visoka očekivanja i standarde naših učesnika.”

 Zanimljivo je da se Danlop u ovom slučaju prvi put pojavljuje kao ekskluzivni liferant guma u jednom takmičenju TCR automobila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 + one =