Davidovski nastavlja takmičenje u TCR Evropa

Makedonski automobilista Viktor Davidovski provešće i dolazeću sezonu u evropskom TCR šampionatu.

On će i 2019. voziti “hondu sivik” FK7 generacije sopstvenog tima PSS rejsing.

“Nastavljamo putovanje sa više znanja i samopouzdanja nego prošle godine”, rekao je bivši trkač u srpskom prvenstvu na kružnim stazama.

“Nadamo se da ćemo nastaviti da popravljamo performanse, kao što smo činili tokom 2018. Verujemo u automobil i podršku JAS motorsporta, koja je dosad bila izvanredna.”

“Cilj nam je da smanjimo zaostatak za vodećima i ubeđeni smo da imamo potencijal da to ostvarimo. U svakom trenutku smo uživali u činjenici da smo član klijentske porodice JAS motorsporta.”

“TCR Evropa je zaista konkurentan šampionat, mnogi vozači i timovi spadaju u svetsku klasu. Mi smo mala, privatna ekipa, ali osećamo da možemo da damo doprinos ovoj seriji, da je učinimo popularnom i uzbudljivom”, poručio je Viktor.

Davidovski je u debitantskoj sezoni TCR Evropa vozio 12 trka i nije osvajao bodove. Dva 14. mesta bili su mu najbolji pojedinačni plasmani (Hungaroring, Zandvort). Na sprintovima na Spa Frankoršampu nije mogao da startuje, jer se slupao u prvoj rundi kvalifikacija.

Zbog tog kiksa, koji je teško oštetio automobil, bio je prinuđen da u prvoj polusezoni nabavi novu “hondu”, s kojom je nastupio u Mađarskoj i vozio ju je do kraja sezone.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 + fourteen =