Davidovski testirao “hondu” za TCR Evropa: Osećaj je fenomenalan!

Foto: BrzKrug.com
Sajam Nautike

Makedonski automobilista Viktor Davidovski preuzeo je svoju “hondu sivik tajp R” i odmah nastavio put ka Riminiju gde je obavio dvodnevni test.

Na stazi Mizano Davidovski je vozio dan po kišovitom vremenu, a odmah zatim i na suvoj pisti.

Kako je isporuka automobila kasnila, vreme provedeno na stazi bilo je kratko da se Makedonac upozna sa novom tehnikom, sa kojom će nastupiti u TCR Evropa, čija sezona počinje 6. maja u Francuskoj.

U Mizanu je bio prisutan makedonski portal Brzkrug.com, a od njih smo saznali i prve utiske sa testa.

“Osećaj je fenomenalan. Očekivao sam uzbuđenje, ali ne ovoliko. Imam veliko poštovanje za brend Honda, zato sam i odlučio da njihov automobil vozim u svojoj prvoj TCR sezoni”, kaže Davidovski.

“Proveli smo dva dana na Mizanu, uz prisustvo mehaničara iz JAS motorsporta, a kiša je intenzivno padala. Moja ekipa se upoznala sa tehnikom i pripremila strategiju za budućnost. Nismo novi u trkama na krugu, i svemu pristupamo isto kao ranije, samo je nova kategorija u pitanju.”

“To što je prvog dana padala kiša, a drugog je bilo suvo, pružilo nam je različite uslove vožnje. Odmah smo se suočili sa “dečjim bolestima” i to je normalno, jer nova kategorija nije ista kao ono što smo ranije vozili. Jedini način da ih rešite je da se suočite sa njima kako biste ih rešili. Tako je u trkanju, baš kao i u životu. Nadam se dobrim rezultatima u budućnosti”, ispričao je Viktor za Brzkrug.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − 3 =