Dernovšek pozvan na test NASCAR Euro serije, bori se za prvo plaćeno sedište u karijeri

Slovenački automobilista Gašper Dernovšek učestvovaće na regrutaciji NASCAR Euro serije na stazi Fontene-le-Komt u Francuskoj.

Dernovšek je dobro poznato lice u Tvingo kupu, gde je minule sezone osvojio tri podijuma i završio kao četvrti u generalnom plasmanu od 32 takmičara koliko je prošlo kroz seriju.

Da je Tvingo kup rasadnik talenata govori poziv koji je Slovenac dobio od organizatora NASCAR Euro serije da se priključi kolektivnom testu 12. i 13. decembra na francuskom autodromu. Najbolji će dobiti finansijsku podršku za sezonu 2020, u kojoj se očekuje 26 takmičara.

“Daću sve od sebe da obezbedim sedište. Pratim tu seriju godinama, mislim da je ona odličan način da se dostigne profesionalni nivo. Neke trke sam gledao i uživo i video da su to zaista brzi automobili, a borba je “točak uz točak”, pravo trkanje. Svi automobili su isti u pogledu šasije, samo nose oznaku “ševroleta” i “forda”, a ja još ne znam koji ću auto dobiti za test”, otkriva Dernovšek.

Kroz NASCAR Euro seriju prošla su značajna imena iz sveta auto-sporta, kao što su Žak Vilnev, Mihael Blekemolen, Loris Hezemans (aktuelni šampion) i drugi, a Dernovšeku bi to bio prvi profesionalni angažman u trkačkoj karijeri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


17 + 5 =