Di Resta: Na Brends Heču sam pobedio 2018, naivno bi bilo verovati da sad to mogu da ponovim

Šesti trkački vikend DTM sezone dovodi ekipu R-Motorsport na britansku stazu Brends Heč u Kentu, 30 kilometara jugoistočno od Londona.

Drugu godinu zaredom, DTM će se trkati na 3.91 km dugačkoj GP konfiguraciji staze. Između 2006. i 2013, osam DTM trka je voženo na Indi verziji od 1.93 km.

Automobili će biti na stazi tokom samo dva dana vikenda, a treninzi petkom neće biti voženi. Umesto njih, jedan 45-minutni trening biće održan u subotu u 10:00 po centralnoevropskom vremenu dok je prva kvalifikaciona sesija na programu od 11:50.

Takva satnica timovima i vozačima ostavlja mnogo manje vremena da se posvete podešavanjima automobila i generalnim pripremama. Prva trka se vozi u subotu u 14:30. U nedelju, druge kvalifikacije su na programu od 11:00 a trka 2 od 14:30.

Predviđeno je da će novi DTM truboprehranjivani automobili dostići maksimalnu brzinu od 255 km/h na britanskom autodromu, uz prosek kruga od oko 190 km/h. Najbrža krivina Hotorns prolazi se sa 198 km/h, uz dejstvo bočnesile od 2,4 G. Najsporije mesto je ukosnica Druids, kojom se prolazi sa 98 km/h. Tokom GP kruga vozači menjaju brzinu 32 puta.

Debi “aston martin vantidža DTM” u Velikoj Britaniji dešava se na isteku druge trećine tekuće DTM sezone.

Tim povodom, šef R-Motorsport Aston Martin tima dr Florijan Kamelger istakao je: “Engleski DTM trkački vikend na Brends Heču za nas ima posebno značenje, jer tu naš “aston martin vantidž DTM” debituje kod kuće. Prvi put će britanski navijači moći uživo da vide “astone” u akciji na jednoj DTM trci. Videli smo da nam je krenulo nabolje na Norisringu i nedavno na Asenu. Ekipa će dati sve od sebe da se taj uzlazni trend nastavi u Kentu. Pozicije u bodovima, kao na prethodna dva vikenda, svakako bi bile zadovoljavajući rezultat na Aston Martin DTM debiju na domaćem terenu.”

Pol Di Resta je ovde najuspešniji aktivni DTM vozač sa ukupno 3 pobede. Od prošle godine, Škot je vlasnik i DTM rekorda GP staze sa vremenom kruga 1:19.943. Prošlogodišnji pobednik međutim ne smatra da će biti moguće da na domaćem terenu 2019. ponovi taj rezultat.

“Bilo bi naivno verovati da ovog puta možemo da ponovimo takav uspeh. Svejedno, dva puta smo završili u bodovima na Asenu i voleli bismo da uz umereni napredak nastavimo taj uzlazni trend i da postignemo još jedan dobar rezultat.”

“Brends Heč je prava staza stare škole, i to mi se sviđa. Ima neke krajnje komplikovane krivine, a nema mnogo zona za izletanje. Prva krivina, Padok hil, izuzetna je zbog svog strmog nagiba. Prvi put sam se takmičio na Brends Heču 2003. Bio je kišni novembarski dan u zimskoj seriji Formule Reno. U trci nisam bio uspešan, ali mi je sigurno ojačala karakter”, podsetio se Di Resta.

Foto: R-Motorsport

Drugi Astonov Britanac Džejk Denis nije se mnogo puta trkao na Brends Heču, ali ima iskustva na Gran pri konfiguraciji staze.
“Prvi put sam vozio Brends Heč 2017. godine u GT3 seriji. Rezultat je bio dobar, osvojio sam poene u oba nastupa. Mislim da je najbolje to što površine za izletanje čine samo trava i šljunak. Moramo biti realni u očekivanjima pred ovaj vikend. Kvalifikacije će biti jako zabavne ako budemo automobil vozili na limitu. Trke će biti teške, jer je skoro nemoguće preticati na Brends Heču. Ali, ako degradacija guma bude visoka, sve je moguće”, najavio je ovogodišnji DTM početnik.

Danijel Hunkadelja je prošle godine na Brends Heču pobedio s pol-pozicije. Španac stazu smatra tehnički veoma zahtevnom: “Najinteresantnije sekcije su brze desne krivine u drugom sektoru. Prvi put kada sam vozio ovde je bilo u Formuli 3, 2012. godine. Bio sam dva puta na pol-pozciji, ali sam iz tog vikenda izvukao samo jedno drugo mesto. Kao po običaju, moja očekivanja ne igraju veliku ulogu u pripremi za vikend. Cilj je raditi sa timom kako bi se izvuklo 101% iz postojećeg paketa. Ako nam to pođe za rukom, bićemo u dobroj poziciji da dođemo do pristojnog rezultata.”

Ferdinand fon Habzburg je apsolutni početnik na pisti u Kentu. Zadivljen njenom istorijom, odlično ju je upoznao na simulatoru i već odatle mu se dopala: “Učestvujem u DTM debiju Aston Martina kod kuće, to je deo istorije. Najzanimljivija je verovatno prva krivina, Padok hil. Ona mi je apsolutni favorit. Stazu čine strmi nagibi i nekoliko komplikovanih “slepih” krivina. Tu spadaju Padok hil i duga, brza sekcija Gran pri staze koju morate da vozite punim gasom. Moj cilj ovog vikenda će biti da uvećam svoj bodovni saldo. DRS će ovde igrati ključnu ulogu.”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + 7 =