Đirolami drugi u generalnom na polusezoni Super TC2000 serije

Posle šest izvezenih rundi Super TC2000 serije, vozač Pežoa Nestor Đirolami nalazi se na drugom mestu u poretku vozača, sa 12 poena manje od vodećeg Fakunda Čapura (Fiat), a bodovno poravnat sa Matijasom Rosijem (Tojota).

Branilac naslova u tehnički najnaprednijoj turing kategoriji u Argentini osvojio je 43 poena na poslednjim dvema trkama na autodromima Rafaela i San Luis, što ga je podiglo sa pete na drugu poziciju u generalnom.

Kada je Đirolami u drugoj polovini juna prešao okean da bi se na Slovakija ringu pridružio WTCC karavanu, STC2000 serija za sobom je imala četiri izvezene runde, a one su trkaču iz Kordobe donele mešovite rezultate. Na Huninu i Termama nije osvajao bodove, pobedio je u Rosariju i bio četvrti na Obreri. Realno, za osvajanje šampionskog naslova, potreban je mnogo konstantniji bilans od navedenog.

U vreme WTCC nastupa u Francuskoj, Nestor se u domicilnom šampionatu takmičio na stazi Rafaela i tu je, u neobičnim okolnostima, zabeležio drugi ovosezonski trijumf. U poslednji krug trke ušao je kao vodeći, ali ga je na šikani napao timski kolega Agustin Kanapino. Kontakt dva „pežoa“ iskoristio je vozač „forda“ Marijano Verner i prvi prošao kroz cilj.

girolami, canapino, wernerSudije su intervenisale kaznivši Kanapina pomeranjem na treće mesto, dok je Đirolami podignut na drugo. Kada je potom i Verner diskvalifikovan zbog nelegalnih dimenzija zadnjeg krila na njegovom „fokusu“, junak naše priče praktično je nasledio pobedu na Rafaeli.

Na sledećoj, šestoj STC 2000 rundi, na San Luisu, Đirolami je startovao tek šesnaesti, da bi se borbenom vožnjom probio do konačne šeste pozicije.

Iako je u poslednje vreeme značajno popravio i svoju bodovnu situaciju i mesto na tabeli, samim tim povećavši šanse da možda i odbrani STC2000 krunu, Đirolami nije zadovoljan onim što mu se u 2015. dešava: „Imali smo različitih problema sa automobilom, to nas zbunjuje i nisam zadovoljan plasmanima u ovoj godini, jednostavno nismo dovoljno moćni.“

Serpero__Girolami_y_Armellini„Prilično sam zabrinut – prošle godine imali smo izvanredne rezultate, a sada ne uspevam da budem među najbržima, na šta nisam navikao. Zato i dalje moramo puno da radimo“, kazao je Argentinac koji je za 2016. već viđen kao stalni vozač u Svetskom turing šampionatu, samo je neizvesno za koji bi tim nastupao.

U svojim WTCC gostovanjima, izvedenim u „siviku“ Honde Švedska, Đirolami je osvojio deseto mesto u Slovačkoj i osmo u Portugalu i ima ukupno pet poena.