Đirolami ispred Benanija i Gerijerija na prvom treningu u Portugalu

Vozač Minihove “honde” Nestor Đirolami vlasnik je najbržeg kruga na prvom treningu portugalskog WTCR vikenda.

Argentinac je u završnim minutima dva puta prekidane sesije u Vila Realu izvezao 2:01.971, čime je osigurao prvo mesto u klasifikaciji.

Njemu se u finišu na 0.162 sekunde primakao SLR adut Mehdi Benani. Marokanac je tako stekao drugu poziciju i satisfakciju da je razdvojio Minihov tandem.

Treće mesto, uz zakašnjenje od 0.217 sekundi, pripalo je Đirolamijevom zemljaku i timskom kolegi Estebanu Gerijeriju.

U vreme kad je karirana zastava već bila istaknuta, krug vredan četvrte pozicije izvezao je Ivan Miler, najbolje rangirani pilot “lynk&co03” Cijan rejsinga (+0.526).

Kao peti i šesti završili su BRC Hjundai trkači Augusto Farfus (+0.675) i Norbert Mihelis (+0.829). Norbi je dobar deo treninga proveo u provizornom vođstvu.

Prošlogodišnji osvajač pol-pozicije u Vila Realu, Rob Haf, ostvario je sedmo vreme sesije (+0.868), a iza Engleza su se poređali WTCR šampion Gabrijele Tarkvini (+0.883), Orelijen Panis kao najuspešniji pilot “kupre” (+0.958) i desetoplasirani Niki Katsburg (+1.067).

“Lynk&co03” Jana Erlahera nalazimo na jedanaestom mestu, pobednik s Nordšlajfea Juan Kristoferson klasifikovan je kao trinaesti.

Ma je s 14. vremenom bio uspešniji vozač “đulijete”, a Tijago Monteiro je završio jednu poziciju iza Kineza u svom prvom izlasku na domaću pistu od 2017. godine.

Ted Bjerk nije mogao bolje od 20. mesta, a Beni Lojhter, još jedan slavljenik s nemačke WTCR runde našao se odmah iza Šveđanina.

Piloti “audija” su se namučili na prvom treningu. Delimični izuzetak je 18-plasirani Žan-Karl Verne (+1.701), ali su neprijatan prizor za brend iz Ingolštata predstavljali Fred Ferviš, Gordon Šeden i Nils Langefeld, poređani na pozicijama od 23. do 25.

WTCR vikend u Vila Realu nastavlja se drugim treningom, na rasporedu u subotu u 10 sati ujutru.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*