Diskvalifikacija: Halder izgubio drugo mesto, pobednički bodovi pripali njegovoj sestri Mišel

Foto: Gruppe C

Konačan plasman prve trka TCR Nemačka na Nirburgringu drugačiji je od onog uspostavljenog odmah po završetku današnje vožnje.

Drugi na cilju, Majk Halder, doživeo je diskvalifikaciju jer u njegovoj “hondi sivik” nije bio aktiviran protivpožarni aparat.

Pobeda je u svakom slučaju pripala gostujućem vozaču Norbiju Mihelisu, čiji je VIP “hjundai” Engstler motorsporta bodovno transparentan.

Posle eliminacije Haldera iz plasmana, drugo mesto nasledio je Andreas Bekman, ali je i ovaj vozač “hjundaija” gost i nema pravo da upisuje poene.

Zato će pobedničku kvotu poena s prvog sprinta na Nirburgringu poneti Mišel Halder, u poretku trke nova trećeplasirana. Poput svog brata Majka, 21-godišnjakinja iz Meskirha takođe vozi “hondu”.

Na sličan način, Halderova je osvojila maksimum poena i 2018, kada je na Mostu prošla kroz cilj druga, iza “transparentnog” gosta Petra Fulina.

Bodove za drugo mesto na Nirburgringu upisao je Hondin Dominik Fugel, a za treće Hjundaijev Jan Zajfert.

Mihelis je posle današnje trke izjavio: “Naravno da sam veoma srećan što se sve odmah tako dobro uklopilo. Međutim, nisam pobedio tako lako kao što je možda izgledalo. U drugoj polovini trke imao sam nekoliko problema, ali je prednost bila dovoljna. Nivo ovog šampionata je veoma, veoma visok i znao sam da moram veoma, veoma dobro da se pripremim.”

Druga trka TCR Nemačka na Nirburgringu počinje u nedelju u 11:25.

Zahvaljujući inverznom startu, sa pol-pozicije će kao osmi u kvalfikacijama krenuti Austrijanac Niko Gruber, najmlađi pilot Engstler “hjundaija”. Drugo i treće mesto u rešetki imaće Hjundai automobili koje voze Jesika Bekman i Anti Buri.