DJR tim Penske zadržao Meklohlina i Kultarda i za 2020.

DJR tim Penske obnovio je ugovore sa svojim aktuelnim vozačima u Australijskom šampionatu superautomobila i za sezonu 2020.

To znači da će postavu ekipe koja s “ford mustanzima” nastupa pod komercijalnim imenom Šel V-Pauer rejsing (Shell V-Power) i dalje činiti Novozelanđani, aktuelni šampion serije Skot Meklohlin i Fabijan Kultard.

Njih dvojica su timske kolege od 2017, a trenutno su prvi i drugi u najvažnijem šampionatu u Australiji. Meklohlin će i iduće sezone zadržati svoj startni broj 17, a Kultard broj 12.

Direktor tima Rajan Stori istakao je da je kontinuitet vozačke postave važan i za ekipu i za sport u širem smislu: “Sjajno je što možemo da potvrdimo da će i Skot i Fabijan ostati s nama u Superautomobilima i na to smo ponosni. Oni su pokazali da su sjajne timske kolege i naš tim predstavljaju kao pravi profesionalci na pisti i van nje. Obojica su na vrhuncu forme, što dokazuju naši rezultati u poslednjih nekoliko sezona.”

Kultard je osvojio sedam trka otkako se 2016. pridružio ekipi.

“Novi ugovor za mene ima posebno značenje. 2020. će mi biti peta sezona kako vozim za Dika Džonsona i Rodžera Penskea, oni su legende ovog sporta i privilegovan sam i srećan što sam u ovoj poziciji. Ekipa nam priprema neverovatne automobile i radi briljantno, pa možemo da se usredsredimo na naše zadatke bez ikakve dekoncentracije. Aktuelna sezona je bila neverovatna i nadam se da će se takvi rezultati ponavljati i 2020″, rekao je Kultard.

Meklohlin je u DJR Penske stigao 2017. i do danas je ubeležio 29 pobeda, 40 pol-pozicija i stekao naslov prvaka 2018.

“Mnogo toga smo postigli zajedno i presrećan sam što ću i u budućnosti voziti za ovu ekipu”, komentarisao je Meklohlin. “Ovo je najbolji tim u Superautomobilima. Priliku ne shvatam olako i nastaviću da se kao i dosad maksimalno trudim da postižem vrhunske rezultate svakog vikenda.”

DJR tim Penske ovog vikenda učestvuje na osmoj rundi Superautomobila, Taunsvilu 400.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six + 13 =