Dr Šainović iskoristio “track day” za trening, pre Grobnika vozi Entri kup na Mizanu

Sprski automobilista dr Predrag Šainović testirao je prethodnog vikenda “tvingo” na stazi Novi Marof pored Varaždina u Hrvatskoj.

On je iskoristio “track day” kako bi izvezao nekolicinu dragocenih krugova pred nastavak sezone na Grobniku krajem jula. U Varaždinu su bile i njegove timske kolege Gašper Dernovšek, Grega Gradišek i trenutno vodeći u Tvingo kupu Mark Škulj, svi članovi slovenačke ekipe Lema rejsing.

“Nisam vozio auto sa kojim se takmičim, pa ne mogu da kažem da je to bio pravi test. Pozicija sedišta mi nije odgovarala, a nisam se previše bavio ni setapom. Odvezao sam dva puta po 20 minuta, bez transpondera, više da isprobam neke vozačke finese”, kaže Šainović za naš portal.

Staza Novi Marof je inače građena za karting, ali je, prema njegovim rečima, poprilično tehnički zahtevna.

“Tu se održavaju međunarodna prvenstva u kartingu i ima zanimljivu konfiguraciju sa dosta krivina. Iako se tu ne trkaju automobili, nije loša za trening”.

Dr Šainović bi naredog vikenda trebalo da ponovo gostuje u italijanskom Entri kupu, ovog puta na stazi Mizano.

“Dobio sam poziv od Lema rejsinga da vozim Mizano. Kako je svaki trkački kilometar važan, rado sam se odazvao, ali moram još da uklopim privatne obaveze. Prema najavama, tog vikenda bi trebalo da se takmiče svi učesnici Entri kupa, što bi značilo da će konkurencija biti ozbiljnija, a trkanje živopisnije. U svakom slučaju, bez obzira na rezultat, to bi bio odličan trening za Grobnik, gde Tvingo kup gostuje 27. i 28. jula”, najavio je “najbrži lekar među trkačima”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − 7 =