Dr Šainović ponovo gostuje u italijanskom Entri kupu na Autodromu Umbrija

Srpski automobilista dr Predrag Šainović gostuje ovog vikenda u italijanskom Reno entri kupu na Autodromu Umbrija u mestu Mađone pokraj Peruđe.

To će biti njegov drugi nastup u ovom takmičenju, a prvi put je na Frančakorti pokazao izuzetan tempo, osvojivši jedno treće i jedno četvrto mesto.

Kako je u matičnom Tvingo kupu velika pauza, Šainović je iskoristio priliku da stekne još trkačkih kilometara pre nastavka sezone poslednjeg vikenda u julu na Grobniku.

Kako to uvek bude na trkačkim vikendima koje organizuju Italijani, i ovog puta na programu je nekoliko zanimljivih trka. Glavna zvezda je BMW 318 trkačka serija, a na stazu izlazi i Formula trofej, Entri kup, Istorijski trofej Italije i Trofej Makota.

U Entri kupu će startovati 11 takmičara, mahom Italijana. Osim Šainovića koji brani boje Srbije, na stazu izlaze i trojica Slovenaca, Grega Gradišek, Nik Štefančič i Matjaž Mramor. Sva četvorica su članovi ekipe Lema rejsing, koja servisira njihove automobile i u Tvingo kupu.

“Kad sam dobio poziv da ponovo startujem u Entri kupu nisam mogao da odolim. Prevelika je pauza u Tvingo kupu i uželeo sam se staze. Autodrom Umbrija mi je potpuno nepoznat, pa nemam neka posebna očekivanja što se tiče rezultata. Neću izlaziti na treninge, jer ne mogu da stignem na vreme zbog profesionalnih obaveza, pa će prva vožnja biti kvalifikaciona. U svakom slučaju, idem tamo da se zabavim i steknem još iskustva za volanom “tvinga”, rekao je “najbrži lekar među trkačima” za naš portal.