Drugi test prekinut zbog Tašijevog udesa na najbržoj krivini Salcburgringa, Vesnić napravio peto vreme

Foto: TouringCarTimes.com

Druga test sesija TCR Internacionalne serije na Salcburgringu završena je trostrukim vođstvom pilota Kraft-Bambuovih “seata”: novajlija Danijel Lojd bio je najbrži sa 1:26.325, sledile su ga kolege Pepe Oriola (+0.048) i Džejms Neš (+0.287).

Ipak, svi rezultati ostali su u senci udesa koji je petnaestak minuta pre planiranog kraja sesije doživeo Atila Taši. Kamere nisu snimile trenutak, ali je po tragovima i nanetoj šteti jasnoj da je mađarski automobilista produžio pravo na najbržoj krivini Ostšlajfe, zabio svoju “hondu” u ogradu, a zatim se od nje odbio pravo na stazu.

Auto izgleda užasno, unakažen je spreda, otpozadi i odozgo, čelična ograda autodroma takođe zahteva opsežniju opravku, ali je, na svu sreću, Taši u redu. On je ambulantnim vozilom prevezen na rutinsku kontrolu u medicinski centar. “Sivik” ne da ne izgleda moguće opraviti za nastavak takmičarskog vikenda, već deluje kao da je dobar samo za otpis.

Žan-Karl Verne bio je najbliži očevidac havarije i ispričao nam je da se mađarski vozač dva ili tri puta isprevrtao. Francuz podozreva da je uzrok udesa mogao biti gumi-defekt i upozorava da će na Ostšlajfe krivini biti još većih problema u nedelju, kada se očekuje još toplije vreme.

Atilina havarija prekinula je test, koji po isticanju crvene zastave više nije ni nastavljan, pa su TCR trkači izvezli 45 umesto planiranih 60 minuta.

Rob Haf je zabeležio četvrto vreme skraćene sesije (+0.601), a na petom mestu završio je Mikica Vesnić (+0.621).
Razlike između vozača bile su veće nego na prepodnevnoj probi: u raspon od sekunde sa vodećim stala su samo pomenuta petorica i šestoplasirani Tomas Jeger u “opel astri”. Poredak prvih 10 zaokružuju Taši (+1.003), Kadžaja (+1.003), Homola (+1.256) i Ferviš (+1.286).

Kolčago je vlasnik jedanaestog rezultata sesije (+1.286), a Borković je štopericu zaustavio na 1:27.636, što ga je smestilo na 12. mesto.

Skrećemo pažnju na identična vremena krugova koja su izvezli Taši i Kadžaja, te Ferviš i Kolčago.

Homolin drugi test trajao je samo desetak minuta, a onda je Slovak parkirao svoj “opel” na krivini 5, odakle je zajedno sa autom došlepovan do boksa. Kako smo od Mata čuli, uzrok rane kapitulacije je lom vešanja.

Nedugo zatim, otpao je i Verne: njegov “golf” ostao je zakopan na krivini Farerlager, a kako smo docnije doznali, od samog vozača, uzrok je eksplozija pneumatika. Leopardov auto je lakše oštećen, nastradali su branik i hladnjak, ali se može srediti. Nešto bolje sreće bio je Đani Morbideli, koji je posle sletanja s piste do garaže doterao pun tovar šljunka i nije stigao da zabeleži reprezentativno vreme.

Program TCR Internacionalne serije na Salcburgringu nastavlja se subotnjim treningom u 10 ujutru.