DTM i Formula E dogovaraju zajedničke trke u 2020.

DTM šef Gerhard Berger i njegov parnjak u Formuli E Alehandro Agag razgovarali su o mogućnosti da u toku ove sezone održe nekoliko zajedničkih takmičarskih vikenda.

Covid-19 pandemija silovito je potresla DTM i pomerila mu je start sezone na neodređeno vreme. Organizator je objavio revidirani provizorni kalendar od deset originalno utvrđenih rundi, ali je njegova praktična ostvarljivost pod ogromnim znakom pitanja. Čak je i Berger priznao da u najgorem slučaju može da se desi da nikakvih DTM trka u 2020. ne bude.

Šteta po DTM je i dugoročna – najavljeno odstupanje Audija navodno je u velikoj meri i posledica ekonomskih izazova koje je pandemija prouzrokovala.

S druge strane, Formula E je doživela težak neposredni udarac. Zamišljena kao sveelektrična serija koja se trka na uličnim (ili privremenim) stazama, ona je u uslovima pandemijskih restrikcija prva morala da se odrekne svojih tradicionalnih borilišta i među prvima je počela da odlaže svoje trke. Redom su odlagani ili direktno otkazivani e-pri Rima, Sanje (Kina) i Džakarte. U sledećem koraku otpali su i Seul i Pariz, pa su nade privremeno polagane samo još u Berlin (aerodrom Tempelhof), Njujork i London.

Polovinom marta, Formula E je stavila svoju sezonu “na led”, prvobitno na period od dva meseca. U međuvremenu je eliminisan i Berlin, a kada su gradske vlasti Njujorka i Londona opredelile upravo mesta održavanja trka Formule E za lokacije privremenih covid-19 bolnica, od kalendara više nije ostalo ništa i ceo takmičarski raspored serije razlupan je u paramparčad.

Problem Formuli E pravi i njen tradicionalni “zimski” kalendar: ona započinje krajem jedne godine i završava se sredinom sledeće. A potpuno je jasno da do jula, kada je sezona 2019/20 trebalo da se okonča, ona neće moći ni da ponovo krene.

Da bi spasao šta je uopšte moguće spasti, organizator je sada spreman da tekuću sezonu produži do septembra, kao i da odvede svoje električne formule na prave trkačke staze, gde su dosad samo testirale (Valensija). Tu se mogu upriličiti trke bez prisustva publike, što je u uslovima ograničenja obaveza, a u gradovima je praktično neizvodljivo.

Agag je izjavio da će njegova serija ostati podalje od gradova sve dok u trkanje u njima ponovo ne postane bezbedno, makar takav režim trajao “šest meseci, dve ili tri godine”. Formula E ima komparativno mali padok, pa joj ne bi bilo teško da vozi i ako nisu dopuštena okupljanja više od hiljadu ljudi.

Kao mogući zamenski pravi autodromi pominjani su Silverston, Donington park i Brends Heč, te Rikardo Tormo u Valensiji, a kraj jula ili avgust označeni su kao vreme povratka na scenu. U poslednje vreme ponovo se razmatra mogući odlazak na Tempelhof u kasnijem terminu, pa čak i poseta Seulu jer je epidemiološka situacija u Južnoj Koreji srazmerno povoljna.

Inače, cela tekuća sezona Formule E biće precrtana ukoliko nijedna trka ne bude mogla da se organizuje do oktobra. Bude li morao, organizator će žrtvovati ovu, po redu šestu sezonu kako bi ekipama dao vremena da se pripreme za takmičarsku 2020/21, koja treba da startuje u decembru i bude izvezena u punom programu.

Agag veruje da će ipak uspeti da upriliči bar još “dve do četiri” trke u 2020, “možda i kao par takmičarskih vikenda sa duplim programom”, što bi značilo vožnje i subotom i nedeljom, “možda i nešto malo više”. Ako ispuni bar minimalni deo tog plana – jednu jedinu rundu – moći će da proglasi šampiona, jer je to uslov predviđen sportskim pravilnikom.

Nije nemoguće da će se radi spasavanja sezone Formula E udružiti sa DTM-om, što je španski promoter i potvrdio: “Možda ćemo izvesti nekoliko zajedničkih rundi. Otvoreni smo za sve opcije. Ali, morate da budete vrlo praktični i vrlo smerni, a ne da se pretvarate da ste najlepša devojka na zabavi. Svi smo u istom čamcu, moramo da sarađujemo, delimo sudbinu i vidimo koje mogućnosti postoje.”

Saradnja ovih serija deluje pomalo iznenađujuće. S jedne strane su jednosedi, otkriveni točkovi, pomodna propaganda karbonski neutralne “zelene mobilnosti”. DTM predstavlja klasičan, danas nažalost izumirući auto-sport stare škole i zasniva se na motorima s unutrašnjim sagorevanjem, energetski efikasnim turboprehranjivanim dvolitarskim agregatima. Poznato je koliko puta se Berger negativno izražavao o sveelektričnoj FIA formuli, označavajući je kao dobru marketinšku platformu, a ne kao auto-sport. Agagu to očigledno ne smeta, bar ne toliko da s nemačkom premijum turing serijom ne bi mogao da sarađuje. A da bi do saradnje došlo, i Berger bi morao da proguta knedlu i izvede svoj šampionat pred prazne tribine, iako se on u velikoj meri finansira od prodatih ulaznica.

Za DTM proizvođače Audi i BMW partnerstvo u organizaciji trka bilo bi savršeno i ne samo iz logističkih razloga. Oba brenda imaju i ekipe u Formuli E, a povećanom naporu bili bi izloženi jedino fabrički piloti Audija Niko Miler i Robin Frajns, angažovani u obema serijama.

Nezgodnija tema je mogućnost direktnog upoređenja brzina, performansi i vremena krugova DTM i Formula E automobila. Ostavimo zvuk po strani – sveelektrični bolidi su srazmerno slabi i komparacija bi išla samo na njihovu štetu. Trkanje na istoj stazi i istog vikenda, potpuno bi ogolilo aspekte o kojima se u Formuli E nikako ne govori. Teoretski, i ovo može da se reši – na za to podesnim pistama DTM automobili koristili bi jednu, a električni jednosedi drugu, kraću konfiguraciju, dok bi na drugim stazama mogle da se postave privremene šikane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 + 13 =