“Đulijeta TCR” konačno dobija 2-litarski motor “đulije”

U debitantskom nastupu za volanom “alfa romeo đulijete”, Andrea Beliki izveo je jedno od onih Makau čuda, mogućih valjda samo u azijskoj prestonici igara na sreću, uz obilnu pomoć boginje Fortune.

Zbog tehničkih problema Beliki na kvalifikacijama nije izvezao krug u okviru 107% od najbržeg Q1 vremena, pa mu je start dopušten odlukom sudija, ali sa poslednje, 28. pozicije.

Ipak, izbegavši sve zamke, karambole i blokade na pisti, Italijan je osvojio bodove u obe trke, stigavši na cilj osmi (sedmi među TCR pilotima) i deveti i upisao je šest poena.

Taj podvig pomalo je ostao u senci zbog presudne bitke za šampionski naslov, koja je pokupila skoro svu pažnju, ali ga ne treba zapostaviti.

Pre godinu dana, Andrea se u Makauu popeo na drugi stepenik podijuma. Reklo bi se da ga ova staza voli, ali i da je ovogodišnji bilans još impresivniji i zbog mesta s kog je pošao, zbog činjenice da je na najokomplikovanijoj uličnoj pisti na svetu prvi put seo u kokpit Ferarisove kreacije, a i zato što “đulijeta” još ne spada u konkurentnije TCR automobile.

“Cilj mi je bio da zabavim i izvučem sav potencijal automobila, u čemu sam uspeo”, ispričao je Beliki za TouringCarTimes. “Prikazali smo neke izuzetne performanse, pogotovu kada je u pitanju motor, po tome smo parirali najboljim automobilima u kategoriji.”

Vozača iz Parme je u kvalifikacijama sportakao menjač.

20.11.2016 - Race 1, Andrea Belicchi (ITA) Alfa Romeo Giulietta TCR, Mulsanne Racing.

“Nažalost, imali smo problem s menjačem, koji se ranije nije pojavljivalo i to je bio veliki ograničavajući faktor. Šteta, jer verujem da bih prošao još bolje da sam startovao s više pozicije. Međutim, Makau je Makau, meni je bilo zabavno, auto je ceo, bio sam brz i sve je to pozitivno.”

Trke u Makauu stavile su tačku na jednu fazu takmičarskog života “đulijete TCR”. Kako je još proletos najavljeno, ona će dobiti novi, ovog puta dvolitarski turbo motor, preuzet iz “đulije”, što je dozvoljeno TCR pravilima. Dosad se auto Mulzan rejsinga takmičio s hendikepom – aktuelni agregat u “đulijeti” ima 1,75 litara.

“To će radikalno izmeniti auto i biće potrebno još nekoliko malih, preciznih koraka da se ceo paket optimizuje”, objašnjava Beliki. “Mislim da je i dosad obavljen sjajan posao, ali je naš vikend, nažalost, upropastio problem koga ranije nije bilo i zbog toga jedino žalim. U Makauu morate startovati napred da biste imali šansu za dobar rezultat.”

Pobedničko postolje bi i u takvoj situaciji bilo nedostižno, smatra italijanski pilot: “Mogli smo da se borimo s drugim markama, ali bi za podijum već bilo teško, jer sam se borio s vozačima koji su izvezli celu sezonu. Svi su oni bili agresivniji od mene, jer ja sam došao u Makauu samo da izvezem tu trku.”

Uz sve poštovanje prema Mikeli Čeruti, koju je Beliki odmenio, možda su Romeo Feraris i Mulzan rejsing baš u njemu pronašli vozača koji može da unapredi “đulijetu”, pogotovu verziju s novim motorom, i da je podigne na viši nivo od dosadašnjeg.

Beliki se nada i voleo bi da se u Makauu započeta saradnja nastavi i 2017, tim više što njega inspiriše ideja da doprinese slavi nacionalnog brenda: “Još nismo o tome razgovarali, ali voleo bih da nastavim da radim sa Mulzan rejsingom i Romeom Ferarisom, iako ću biti zauzet i LMP2 obavezama. Videćemo tokom zime.”