Dušan Borković ove sezone vozi “audi RS3 LMS” u TCR Evropa

Srpski automobilista Dušan Borković vraća se ove sezone u TCR Evropa sa “audijem RS3 LMS” belgijske ekipe Komtuju rejsing.

On naglašava da odluka nije bila laka, posebno s obzirom na i dalje tešku pandemijsku situaciju, ali da veruje da je dobro odabrao, s obzirom na reputaciju tima sa kojim će sarađivati 2021.

„Poverenje koje mi je ukazao Komtuju rejsing pozivom da vozim jedan od njihovih automobila, za mene je velika čast, a ja sam srećan jer se vraćam na veliku scenu. Nadam se da će sa pandemijom sve ići nabolje i da ću biti u mogućnosti da otputujem na svih 14 rundi takmičenja. Belgijski tim koji je prošle godine bio apsolutni šampion TCR Evropa je odličan izbor. Kao sigurnog timskog kolegu za sada imam legendarnog Toma Koronela, zbog čega sam posebno uzbuđen“, rekao je Borković.

Sezona u TCR Evropa startuje 8.maja na stazi Slovakija ring, a do kraja godine Borkovića očekuje ukupno 14 trka. Sudeći prema dosad najavljenih takmičara, konkurencija će i ove godine biti izuzetna.

„Od svih staza samo jedna mi nije poznata, ali siguran sam da će mi trebati vremena da se naviknem na automobil koji do sada nisam vozio. Drago mi je što je to “audi” i nadam se da će imati dobar balans performansi, kao i da ću se brzo adaptirati. Očekujem da će biti posebno dobar na brzim stazama. Sve u svemu, nadam se dobrom zdravlju, normalizaciji života i sportskih takmičenja, a onda i sjajnim vožnjama“, rekao je srpski as.