Dušan Kouržil i ove godine u TCR Istočna Evropa, uz podršku nacionalnog auto-saveza

Češki tinejdžer Dušan Kouržil Mlađi najavio je punu kampanju u istočnoevropskom TCR šampionatu 2020, kao i povremene izlete u TCR Evropa.

Kouržil se prošle godine istakao na debiju u prvoj sezoni TCR Istočna Evropa. Za volanom “hjundaija i30 N TCR” zabeležio je pobede na Slovakija ringu i Brnu i podijume u svim trkama u kojima je klasifikovan.

Završio je kao treći u generalnom, iza Milovana Vesnića i zemljaka Jahima Galaša.

Ove sezone 17-godišnji Kouržil ostaje u kokpitu korejskog automobila, ali će umesto za K2 inženjering voziti za Janik motorsport, i to uz podršku češkog auto-kluba ACCR i njegovog programa pomoći mladim trkačkim talentima.

“Zaista mi je drago što sam u ACCR timu čeških talenata”, rekao je Kouržil, koji i 2020. namerava da osvaja mesta na pobedničkom postolju, sada i s idejom da možda juriša na naslov.

“Imam priliku da prikažem svoje veštine u turing automobilu, trkajući se u međunarodnom takmičenju. Za vozača mojih godina, neverovatno je važno da dobije takvu podršku i pomoć iskusnog tima. Očekuje nas mnogo posla, imam mnogo da naučim, ali zajedno možemo da postignemo dobre rezultate.”

Značaj podrške nacionalnog saveza istakao je i vlasnik Kouržilove ekipe Vaclav Janik: “Drago nam je što smo deo ovog projekta. Češka ima mnogo talentovanih vozača i zahvaljujuči ovoj podršci oni mogu da pronađu put do uspeha.”

“S Dušanom, koji je postao ambasador celog projekta, želimo da nastavimo uspešnim putem ACCR tima čeških talenata kojim je prvi krenuo Filip Mareš u reliju.”

Kombinacija Kouržil Mlađi – Janik motorsport zajednički će nastupati i u odabranim rundama evropskog TCR prvenstva.

Prema provizornom kalendaru, TCR Istočna Evropa startuje krajem jula na Grobniku, a u programu su i Slovakija ring, Brno i Hungaroring.